18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A kézremegés lelki háttere és öngyógyító praktikái - 3 mudra kézremegés ellen

Megosztás
Egészség

Wilson-kór (a réz anyagcseréjének zavara) alkoholizmus, nehézfémekkel történő mérgezés (higany, ólom), gyógyszerek (skizofrénia elleni neuroleptikumok, valamint lítium, egyes nyugtatók tartós szedése), a pajzsmirigy túlműködése és Parkinson-kór okozzák az idős korban vagy 10-40 éves korban kialakuló kézreszketést.


A kézreszketés lelki háttere

Wilson-kór (a réz anyagcseréjének zavara) alkoholizmus, nehézfémekkel történő mérgezés (higany, ólom), gyógyszerek (skizofrénia elleni neuroleptikumok, valamint lítium, egyes nyugtatók tartós szedése), a pajzsmirigy túlműködése és Parkinson-kór okozzák az idős korban vagy 10-40 éves korban kialakuló kézreszketést. 

Lelki okai: kiüresedettség, érzelmi energiák elfecsérlése, elfojtott érvényesülési képesség, tudatalatti magamutogatás, túlzott könyörtelenség, szexuális tárggyá válás miatti félelem, rossz érzés, életerő-elszívás, megvetettség miatti szorongás, bizonytalan kilátás miatti szorongás, társ kényszerű elhagyása, nem kívánt szerelem.
 
Mentális okai: önvád, rontó erő, misztifikálás, gondolatkifejezés hiánya.


Hogyan végezze a kéztartásokat?

Egy mudrát az adott kéztartásnál előírt ideig tartson ki! Általában naponta egyszer-kétszer ajánlott ugyanazt a kéztartást végezni (lehet reggel és este is).
Egy nap 3-4 különböző kéztartással is gyakorlatozhat. Arra érdemes figyelnie, hogy lehetőleg egy szervrendszerre ható mudrákat vegyen fel (mert ezek felerősítik egymás hatását)! Étkezés után legalább 1 óra teljen el a mudravégzésig!

A mudra-praxis 11-12 éves kortól 100 éves korig folytatható.


A leggyakoribb betegségeknél az ujj-jóga szinte azonnal (15-30 percen belül) javulást eredményez (egyes esetekben másnap következik be a gyógyulás; szükséges az esti gyakorlatozás után a mélyalvás fázis, amikor a bioinformációk fizikai testi szintre is átíródnak beindítva a szervspecifikus öngyógyító folyamatokat).

Krónikus problémák esetén egy mudrát 2-3 hétig (napi 2-szer) végezzen! A kúra sok türelmet, alázatot és kitartó munkát igényel. Az ujj-jóga módszerét kombinálhatja a hagyományos akupunktúra, a nyugati orvostudomány, a gyógynövénytan, a csontkovácsolás, a masszázsterápiák, a jóga, a reiki és az ájurvéda eljárásaival. 

Ezek ötvözésével lerövidíthető a gyógyulási folyamat.

Akut problémák esetén már 1-3 nap elteltével érzékelhető a hatás.

Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több problémát! Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bioinformációt feldolgozza! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal! 

Vannak olyan pozitúrák, amelyeknél a kezelés utáni napon válik érezhetővé a hatás. Egy póz kitartásának időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától és erőnlététől is. Idősebbek rövidebb ideig végezzék a megterhelőbb kéztartásokat!

3 kéztartás kézreszketés ellen

Vayu-shamak mudra vagy Vayu-mudra


Kéztartása: A behajlított bal mutatóujj megérinti a hüvelykujj párnáját, míg a hüvelykujj enyhén nyomja a mutatóujjat. A többi ujj kinyújtva. Mindkét kézzel egyszerre és külön-külön is lehet csinál- ni. Kezeit a köldök előtt tartsa! Észak felé fordulva végezze napi két alkalommal 10-15 percig, közben 11-szer rezegtesse a mantrát! 

Mantra: om hung phut. 

Testi hatása: Puffadás, isiász, reumatikus problémák, kézremegés, Parkinson-kór, bénulás; hatalmas életerővel tölt fel. Segít a légúti betegségek kezelésében, javítja a test működését, harmonizálja a szervrendszerek működését, hatással van az immunrendszerre, a központi idegrendszerre, a májra. Segít leküzdeni a lustaságot, a tehetetlenséget és a depressziót.

Vata-nashak mudra


Kéztartás: A bal kéz mutató-és a középső ujja a hüvelykujj párnájára hajlik úgy, hogy a középső ujj nyomja a mutatóujj körömágyát, míg a hüvelykujj a középső ujj felső ujjpercére fekszik. A többi ujj egyenesen kinyújtva. A mudrát a problémás (fájdalmas) területek előtt tartsa 5-7 percig, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!

Mantra: óm vam.

Testi hatása: Állóképesség hiánya, alvászavarok, testrészek zsibbadása, fájdalma, kézremegés, Parkinson-kór, szédülés, instabil járás, osteoarthritis, nyaki ízületek fájdalma, krónikus fáradtság, rekedtség, repedezett bőr/köröm, székrekedés, hirtelen testsúly csökkenés, kevés vizelet, fájdalmas/szabálytalan menstruáció.

Apan-vayu mudra


Kéztartása: A bal mutatóujj behajlítva a hüvelykujj párnáján nyugszik, míg a középső-és a gyűrűsujj hegye összeér a hüvelykujjal. Kisujj kinyújtva. A mudrát a köldök előtt kell tartani 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! A kéztartás mindkét kézzel egyszerre is végezhető (kelet felé fordulva). 

Mantra: mam jam; így rezegtesse: mmaamm jjaamm.

Testi hatása: A pachaka aldosha (gyomor, máj, lép, vékonybél) aktivitását szabályozza, javítja az emésztést, májproblémák esetén hatásos, gyorsítja a toxinok (AMA) kiürülését (méregteleníti a testet); eltávolítja az energiatorlaszokat; kiváló még ízületi fájdalmak, fokozott izzadás és kézremegés esetén;csökkenti a fáradságot, az idegi feszültséget, a vérnyomást, a heves szívdobogásérzést; ellazítja testet és az elmét; szívroham tüneteinél végezve segít a szívizmok károsodásának minimalizálásában; felszámolja a gyengeséget; rendszeres végzése hosszú élettartamot biztosít. 

Késmárki László
A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek