18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Már 30 évesen őszülő hajszálak? – Ez a 4 élelmiszer okolható!

Megosztás
Szépség

Az őszülő hajszálak megjelenése a legtöbb ember számára rettenetes élmény. De ez a folyamat sajnos nem meggátolható, maximum elnyújtható. Gondolnánk, hogy léteznek élelmiszerek, melyek őszülő hajszálakat eredményeznek?


Akár már 30 évesen is találkozhatunk ősz hajszálakkal!
Az őszülés folyamata egy részről visszavezethető genetikai okokra, de nagyban hozzájárul életvitelünk is, mikor kezdünk el őszülni.
Csak kevesen gondolnák, de nem mindegy mit eszünk!
Most mutatunk 4 élelmiszert, melyek felelőssé tehetők az ősz hajszálak megjelenéséért, akár ideje korán.

Cukor
Mesterséges színezőanyagok és édesítőszerek 
Állati fehérjék
Ízfokozók 

És a magyarázat a fentebb felsorolt élelmiszerek mellé, miért is okozhatnak őszülő hajszálakat!

Cukor
A cukor igazi vitamin és ásványi anyag rabló. Az édesített élelmiszerek gátolják az E-vitamin felszívódását, amely többek között biztosítja a hosszú ideig intenzív hajszínt.
Ezen túlmenően testünk cukorral „kombinálva”, kevesebb fehérjét képes feldolgozni, így a szükséges tápanyagok nem jutnak el a megfelelő helyekre az egészséges hajszerkezet biztosításához.
Érdemes inkább a természetes édesítőszereket választani, mint például a méz.


Mesterséges színezőanyagok és édesítőszerek
Cupcakes, turmixok és egyéb sütemények, ezek a finomságok csábítók, de a gyönyörű hajszín igazi megkárosítói is lehetnek. Ugyanis ezekhez a termékekhez gyakran adnak mesterséges színezőanyagot és édesítőszert is.
Tudományos bizonyíték ugyan erre nincsen, mely publikálható lenne, de előzetes, nem reprezentatív felmérések szerint van kapcsolat az őszülő hajszálak és mesterséges színezőanyagok és édesítőszerek között, ráadásul az összefüggés nem pozitív.


Állati fehérjék
Tartsuk inkább távol magunktól a túlzott mennyiségű állati fehérjéket! Ezek megtalálhatók a húsban, halban, de még a tojásban vagy tejtermékekben is. Testünk nem képes bizonyos fehérjéket megemészteni és közvetlenül húgysavvá alakítja. A felesleges húgysav viszont felelős a korai őszülésért. Ezt is csak kevesen gondolnák!


Ízfokozók
Az olyan ízfokozók, mint a glutamát, nem feltétlenül jó. Mindazonáltal ez az anyag megtalálható például levesekben vagy fagyasztott élelmiszerekben is, bár kis mennyiségben.
Mi történhet, ha túl sokat glutamátot viszünk be szervezetünk?
A mi anyagcsere egyensúlya felborul és ez kihatással van a haj szerkezetére is, méghozzá negatívan. Ugyanis megzavarja a haj pigmentációs folyamtát is.

Egyéb okok, melyek kihatással lehetnek hajunk színére


Gének 
Rossz étrend
Gyógyszerek mellékhatása
Stressz


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat