18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A hasfájás lelki háttere és öngyógyító praktikái - 4 kéztartás hasi fájdalom ellen

Megosztás
Életmód

Létezhet, hogy lelki okokra vezethető vissza a hasi fájdalom? Ezen túlmenően még rengeteg dolog kiválthatja, mint például: puffadás, étkezési nehézség, gyors teltségérzet, emésztési zavar, bélelzáródás, vakbélgyulladás, a bélrendszer vagy a gyomor sérülése (perforációja), torziós here, vesekő, a petefészek és az epehólyag betegségei, hasi sérülések, gyógyszerek és daganatos elváltozások


A hasfájás lelki háttere

Puffadás, étkezési nehézség, gyors teltségérzet, emésztési zavar, bélelzáródás, vakbélgyulladás, a bélrendszer vagy a gyomor sérülése (perforációja), torziós here, vesekő, a petefészek és az epehólyag betegségei, hasi sérülések, gyógyszerek és daganatos elváltozások váltják ki.

Lelki okai: elfojtott dühöngés, önemésztés, szenvedély, kacérság, sivárság, vigyázatlanság, tudatalatti érzelmi egyensúlytalanság, túlzott félelem a tévedéstől, bűntudat miatti vak indulat, túlzott félelem a szűkölködéstől. 

Mentális okai:
szellemi tompaság, túlzott önhibáztatás, önmagával foglalkozás, anyaság elutasítása miatti bűntudat.

Hogyan végezze a kéztartásokat?

Egy mudrát az adott kéztartásnál előírt ideig tartson ki! Általában naponta egyszer-kétszer ajánlott ugyanazt a kéztartást végezni (lehet reggel és este is).

Egy nap 3-4 különböző kéztartással is gyakorlatozhat. Arra érdemes figyelnie, hogy lehetőleg egy szervrendszerre ható mudrákat vegyen fel (mert ezek felerősítik egymás hatását)! 

Étkezés után  legalább 1 óra teljen el a mudravégzésig!

A mudra-praxis 11-12 éves kortól 100 éves korig folytatható.
A leggyakoribb betegségeknél az ujj-jóga szinte azonnal (15-30 percen belül) javulást eredményez (egyes esetekben másnap következik be a gyógyulás; szükséges az esti gyakorlatozás után a mélyalvás fázis, amikor a bioinformációk fizikai testi szintre is átíródnak beindítva a szervspecifikus öngyógyító folyamatokat).

Krónikus problémák esetén egy mudrát 2-3 hétig (napi 2-szer) végezzen! A kúra sok türelmet, alázatot és kitartó munkát igényel. Az ujj-jóga módszerét kombinálhatja a hagyományos akupunktúra, a nyugati orvostudomány, a gyógynövénytan, a csontkovácsolás, a masszázsterápiák, a jóga, a reiki és az ájurvéda eljárásaival. 

Ezek ötvözésével lerövidíthető a gyógyulási folyamat.

Akut problémák esetén már 1-3 nap elteltével érzékelhető a hatás.

Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több problémát! Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bio-információt feldolgozza! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal! 

Vannak olyan pozitúrák, amelyeknél a kezelés utáni napon válik érezhetővé a hatás. Egy póz kitartásának időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától és erőnlététől is. Idősebbek rövidebb ideig végezzék a megterhelőbb kéztartásokat!

4 kéztartás hasi fájdalom ellen

Vayu-shamak mudra vagy Vayu-mudra


Kéztartása: A behajlított bal mutatóujj megérinti a hüvelykujj párnáját, míg a hüvelykujj enyhén nyomja a mutatóujjat. A többi ujj kinyújtva. Mindkét kézzel egyszerre és külön-külön is lehet csinálni. Kezeit a köldök előtt tartsa! Észak felé fordulva végezze napi két alkalommal 10-15 percig, közben 11-szer rezegtesse a mantrát! 

Mantra:
om hung phut.

Testi hatása: puffadás, isiász, reumatikus problémák, kézremegés, Parkinson-kór, bénulás; hatalmas életerővel tölt fel. Segít a légúti betegségek kezelésében, javítja a test működését, harmonizálja a szervrendszerek működését, hatással van az immunrendszerre, a központi idegrendszerre, a májra. Segít leküzdeni a lustaságot, a tehetetlenséget és a depressziót.


Vata-nashak mudra


Kéztartás:
A bal kéz mutató és a középső ujja a hüvelykujj párnájára hajlik úgy, hogy a középső ujj nyomja a mutatóujj körömágyát, míg a hüvelykujj a középső ujj felső ujjpercére fekszik. A többi ujj egyenesen kinyújtva. A mudrát a problémás (fájdalmas) területek előtt tartsa 5-7 percig, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!

Mantra: óm vam.

Testi hatása:
állóképesség hiánya, alvászavarok, testrészek zsibbadása, fájdalma, Parkinson-kór, szédülés, instabil járás, osteoarthritis, nyaki ízületek fájdalma, krónikus fáradtság, rekedtség, repedezett bőr/köröm, szék-rekedés, hirtelen testsúly csökkenés, kevés vizelet, fájdalmas/szabálytalan menstruáció.


Apan-vayu mudra


Kéztartása: A bal mutatóujj behajlítva a hüvelykujj párnáján nyugszik, míg a középső és a gyűrűsujj hegye összeér a hüvelykujjal. Kisujj kinyújtva. A mudrát a köldök előtt kell tartani 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! A kéztartás mindkét kézzel egyszerre is végezhető (kelet felé fordulva). 

Mantra:
mam jam; így rezegtesse: mmaamm jjaamm.

Testi hatása: a pachaka al-dosha (gyomor, máj, lép, vékonybél) aktivitását szabályozza, javítja az emésztést, májproblémák esetén hatásos, gyorsítja a toxinok (AMA) kiürülését; csökkenti a fáradságot, idegi feszültséget; felszámolja a gyengeséget; rendszeres végzése hosszú élettartamot biztosít.

Matangi-mudra


Kéztartása: A középső ujjak hegye összeér, míg a többi ujj az alsó ujjpercnél külső kulcsolással van összecsomózva. A mudrát a szegycsont előtt tartsa 7 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! Naponta 3-szor végezze! 

Mantra: ram jam mam;így rezegtesse: rraamm jjaamm mmaamm. 

Testi hatása:
Ez a mudra pozitív hatással van a hipotalamuszra, hatásos arterioszklerózis esetén, segít megtisztítani a vért, normalizálja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszer és a belső elválasztású mirigyek működését; feszültségoldásra is használható. Oldja a belső feszültségeket (pl. megkönnyebbülést hoz különböző rohamok esetén vagy enyhíti a teltségérzetet), megszünteti az állkapocsfájdalmat. 4 percig a köldökcsakra előtt tartva harmonizálja a légzést (megnöveli a napfonat környéki területeken az energiát), segít a máj és a gyomor-bél traktus területén kialakuló betegségeknél. Jótékony hatással van a szívre, az epehólyagra, a lépre, a hasnyálmirigyre és a vesékre. 

Késmárki László

A mudrák tikos kódja Ankh kiadó 2018.

A mudrák titkos kódja


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat