18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A depresszióban szenvedők másképpen beszélnek – Ezeket a szavakat használják!

Megosztás
Női lélek

A depresszió fogalma sajnos lealacsonyodott egy gyűjtő fogalommá, holott súlyos betegségről van szó. Nem csoda, hiszen nehezen beazonosítható, és még nehezebben kezelhető. Új kutatások eredményeként van egy lehetséges módszer és árulkodó jel, ami segíthet felismerni, ha valaki depresszióban szenved.


Nem véletlenül kutatják a depresszió felismerésére szolgáló lehetőségeket a kutatók, mert csak kevesen tudják, de szinte minden negyedik ember Európában a depressziónak nevezett betegségben szenved. 


A depressziót kezelni nagyon nehéz, de nem lehetetlen. Felismerni viszont szinte lehetetlen, ha csak nem egy új kutatás eredményeként felcsillanhat a remény.
A depressziót sokan rossz kedvvel azonosítják. Holott a depresszió sokkal mélyebb eredetű, mint a rossz kedv. 

A rossz kedv általában átmeneti, míg a depresszió tartós, akár több éven keresztül tartó általános rossz közérzet, drasztikus hangulatingadozás jelensége. Súlyos esetben a depresszióban szenvedő ember öngyilkossági hajlammal is rendelkezi, ami végzetes!

Tehát a depressziót komolyan kell venni! 
Egy tanulmány segítségével, nyelvhasználat alapján meg lehet határozni, ha valaki depresszióban szenved.
Automatizált számítógépes elemzés segítségével kutatók összehasonlították az internetes fórumokat.
Döbbenetes eredmény született!

Azok a fórumok, ahol az emberek beszélnek a szorongásos zavarokról, a depresszióról és az öngyilkosság kockázatáról, több abszolutista szót tartalmaznak, mint a nem szegmentált csoportokban.
Több „ÉN”

Milyen szavakat, kifejezéseket használnak a depresszióban szenvedő emberek gyakrabban, mint azok, akik nem depressziósak?
Először is, a depresszióban szenvedők gyakran használnak mellékneveket, amelyek negatív érzelmeket fejeznek ki, mint például: "egyedül", "szomorú", "nyomorult".
De több "ÉN" állítást használnak - ez azt is jelzi, hogy a külvilággal való kapcsolata valamilyen sérülést szenvedett el.

Extra kutatási eredmény
A „legizgalmasabb” és egyben legmegdöbbentőbb eredmény azonban az volt, hogy azok, akik különösen nagyszámú abszolutista szót használnak, („mindig”, „soha”, „teljesen”) nagy valószínűséggel mentális betegségtől is szenvedhetnek.
A depresszió témájában működő fórumokon 50% -kal több abszolutista szót használnak, azok, akik a depresszió még súlyosabb formájában szenvednek, akár öngyilkossági hajlamuk-szándékuk is van, akár 80% -kal is több abszolutista kifejezést használnak, mint az egészséges emberek.

A depresszió nyelvének megértése segíthet abban, hogy megértsük a depresszív gondolkodásmódot, és diagnosztizáljuk a betegséget...


Tanulmány: 

Clinical Psychological Science


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat