A titán-dioxidot 2020-tól Franciaországban betiltják.
Ennek oka: Nem bizonyított, hogy az édességekben és sajtokban található ellentmondásos E171 adalékanyag rákkeltő-e.
A franciaországi Környezetvédelmi és Kereskedelmi Minisztérium bejelentette, hogy 2020. január 1-jétől megtiltja a titán-dioxid élelmiszerekben, festékekben és fogkrémekben való felhasználását.
Jelenleg nem világos és nem is bizonyított 100% bizonyossággal, hogy az anyag károsítja-e az emberi egészséget.
Mit érdemes tudni az E171 adalékanyagról?
Titán-dioxid: Az adalékanyag élelmiszerekben rákkeltő?Amint azt a világ tudomására hozták a médiumok, Franciaország biztonsági intézkedésként betiltja a titán-dioxid felhasználását élelmiszerek gyártásakor, mert nem világos, hogy az anyag rákkeltő-e.
Gyulladás és immunrendszer gyengülésFrancia kutatók 2017-ben patkányokon végzett kísérletek eredményeként azt találták, hogy az E171 gyulladást és az immunrendszer gyengülését okozhatja.
Potenciálisan VESZÉLYES anyag BESOROLÁSEnnek eredményeként a német „Spiegel Information” szerint az EU Bizottság fontolóra vette a titán-dioxid veszélyes anyagként való besorolását és a „potenciálisan rákkeltő” figyelmeztetéssel történő jelölését.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat