18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ez a HORMON felelős a FOGYÁS sikertelenségért!

Megosztás
Egészség

Atkins, Intervall, Low Carb, mind, mind hatékony diéták lehetnének, azonban NEM mindenki számára! Már mindent kipróbáltunk, és mégsem fogyunk? Nem minden fogható a génekre, azonban a HORMONOKRA igen!


És egy új tanulmány ezt be is bizonyította!
Kiderült ugyanis, hogy az úgynevezett GH növekedési hormon okolható az esetlegesen sikertelen diétáért.

El is magyarázzuk, miért, és hogyan…

Az University of São Paulo tanulmánya szerint a neurotranszmittereknek van egy új funkciója.
Az eddig is ismert volt, hogy a GH hormon a növekedési folyamatokat szabályozza az emberi szervezetben. De az nem, hogy felelőssé tehető a sikertelen fogyásért is!
Egy friss tanulmány szerint, ami egy egereken végzett kísérlet végeredménye, megállapították, hogy a GH hormon a növekedésen, energia anyagcserén kívül még a fogyásért is felelőssé tehető, azaz képes befolyásolni sajnos negatívan a testsúlyt.

Ennek az az oka, hogy a hipotalamuszunkban újonnan felfedezett növekedési hormon receptorok (amelyek korábban csak az izmok, szervek és szövetek esetében voltak ismertek) aktiválódnak, amikor a testsúly csökkentésére törekszünk.
A GH receptorok ezután stimulálják az agouti-fehérjéknek nevezett specifikus neuronok termelését - röviden AgRP. És ezek ugyanolyan negatív „étrend-blokkolók”, mert az AgRP fokozza az éhségérzetet, gátolja az anyagcserét és csökkenti a kalória égetést.

A hatás hasonló, mint a leptin hormon esetében.


Mit lehet tenni a hizlaló hormonnal szemben?
Ahogy megpróbáljuk fenntartani a fegyelmet és betartani a különböző táplálkozási szabályokat, a növekedési hormonok ellenkező irányban szabályozhatják testünket.

Tudtuk-e?
Éhségérzetkor korog gyomrunk, amiről csak kevesen tudják, de azonnal megbénítja az anyagcserét!
Ezért nem szabad például korgó gyomorral leülni enni! Minimum érdemes ilyenkor egy pohár vizet meginni ékezés előtt, várni 20 percet, és csak utána elkezdeni enni.
Sajnos ez a tanulmány még nagyon az elején jár, ezért a GH és AgRP közötti láncreakció oka még mindig nem teljesen ismert.
Eddig csak egereken tanulmányozták.

Ettől függetlenül, ha úgy érezzük, hogy minden diéta hatástalan, akkor érdemes endokrinológus (hormonszakértő) szakember véleményét kikérni. Továbbá a vérkép is pontos képet adhat arról, miért nem sikerül lefogyunk.
Nagyon fontos az egészséges, kiegyensúlyozott étrend, a lehető legkevesebb kémiai anyag keveredésével, mint például a tartósítószerek. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek