18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2019. májusi horoszkóp – Átalakulás, magvetés hónapja

Megosztás
Asztrológia

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, a feszültség levezetésében és az ünneplésben is. Áldásos segítség lesz ebben a változásokat, bizonytalanságot hozó hónapban.


Amikor úgy érzitek, szükségetek van támogatására, csak helyezkedjetek el kényelmesen, képzeljétek el, hogy egy tarka virágokkal teli réten sétáltok és hívjátok őt.

De vajon mit ígérnek a hónap energiái?

Ha a hónap beköszöntének születési ábráját nézzük, akkor az első ami feltűnik, hogy a bolygók nagy része a horoszkópábra alsó részén helyezkednek el, a földi síkot jelképezi. Ez megmutatja, hogy kissé földhözragadtabbak lehetünk a kelleténél, nehezebben nyitva a szellemi síkok felé. 

Viszont akkor nem érzünk egy helyben topogást, ha a földies energiákat magvetésre használjuk, tehát minden olyan területen elindítjuk a változást (elvetjük a magvakat), ahol azt eddig halogattuk.

A hónap a nehézségeket az okozhatja, ha még mindig a régi meggyőződésekhez ragaszkodunk, és képtelenek vagyunk bizonyos dolgoktól, eszméktől, elképzelésektől elszakadni. 
Átmeneti időszakban vagyunk, ami valóban erősítheti a bizonytalanság érzését, de ez egy szükségszerű átalakulás, ami nem csak a mi kis életünket érinti, hanem hatással van az egész világra.

A kérdés
A kérdés, hogy az átalakulást, újjászületést választjuk belső egyensúlyunkra találva, vagy körömszakadtáig ragaszkodunk a régihez, még akkor is, ha ez egyre nagyobb nehézségeket, veszteséget hoz az életünkbe. Ez utóbbi oka, hogy még mindig a megszokások rabjai vagyunk és félünk belevágni egy új megvalósításba, egy új életbe, mert tartunk a kudarctól, a bizonytalanságtól. Sokszor egyszerűen csak nehezen viseljük a változást, aminek köszönhetően nem tudunk megújulni. 

Viszont a mostani energiák, és a sorsbolygók egyöntetű nehezítése egyáltalán nem szimpatizálnak az egy helyben topogással, változást akarnak és igyekeznek ezt ki is kényszeríteni belőlünk. 

A hónap érdekessége, hogy otthonunkat biztonságos támogató energia fénye ragyogja be, de az Uránusz bolygó is ezen a területen található, ami a változásokat sürgeti. Tulajdonképpen a jó oldala ennek, hogy a változások közepette is biztonságban érezhetjük magunkat, ha a hónap energiáit a helyén kezeljük.

Ahogy általánosságban is igaz, hogy akarással nem tudunk előrelépni, ha nincs bennünk a sors elfogadása, úgy a hónap elejét is ez az energia jellemzi. Minden önhitt elképzelés, átgondolatlanság esetén azt érezhetjük, mintha valami visszarántana, vagy épp falakba ütköznénk. Viszont minden, amit a feltétel nélküli szeretet, önmagunkra figyelés, és alázat vezérel, az sikerre vihető.
Ahogy már említettem az átalakulás időszakában vagyunk, ami igényli jövőképünk, világnézetünk átalakítását, és egyben az értékrendünk átgondolását is. A stabilitásunkat épp úgy megteremthetjük, mint ahogy egy pillanat alatt kicsúszhat a lábunk alól a talaj. A halogatás, vagy épp ellentéte a mindent akarás, egyaránt szétszórtsághoz, veszteségekhez vezethet. Nem beszélve arról, hogy a túlzott akarás vagy kapkodás még balesetveszélyes helyzetekbe is sodorhat bennünket.

Tehát változást, átalakulást támogató energiákat élvezhetünk ebben a hónapban, ha mi magunk is aktív cselekvőkké válunk ebben.


Az általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.

3 bolygó hátrál az égen és mindhárom igen jelentős hatással rendelkezik.

A Jupiter bolygó március 6-án megállt, majd 14-én éjszaka elindult látszólagos hátráló mozgásban, amit még hosszabb ideig, egészen augusztus 15-ig folytat is. 

A hátráló hatásnak köszönhetően felszínre kerülhetnek azok a problémáink, ami miatt nem hiszünk magunkban, kételkedéseket gyártva kihátrálunk a megvalósításunkból. A Retrográd időszakban, amiben nehézséget éreztek az jelzés lesz arra nézve, hogy hol biztassátok magatokat, hol dolgozik még bennetek belső önkritikus. 

A hátráló mozgás abban szeretne segíteni, hogy támogassa belső hitünk átalakulását, megerősödését, ami jövőbeni sikerekhez vezethet bennünket. Minden olyan hamis elképzeléstől meg akar szabadítani, aminek célja az előnyszerzés és az anyagi gyarapodás volt, de boldogságot nem okoztak. Amennyiben hajlandóak vagytok ezekkel szembenézni, hamis értékrendedet felismerni, akkor rátalálhattok valódi boldogságotokra. 

Tehát minden, amiben túllőttetek a célon átgondolást igényel, és saját magatok hozzáállásának megváltoztatását. 

A valódi értékek, ideológiák felfedezése a cél. Mivel a bolygó felelős az igazságért és a jogszerűségért, így azokra a helyzetekre is rávilágíthat, ahol úgy érzitek igazságtalanul bánnak veletek. Ezek csakis akkor fognak megoldódni, ha saját felelősségeket megtaláljátok benne, vagyis megnézitek, mit tükröz felétek adott helyzet.
Természetesen ez mindenkinél más életterületet érint, saját személyi horoszkópjától függően.

A Plútó bolygó április 28-tól hátrál, ami egészen október 6-ig így is marad. A jó oldal, hogy segít felszínre hozni a tudattalan, mélyén lapuló blokkokat, hogy feldolgozhassuk. Segítségével igen nagy mélységekig hatolhatunk. A hatás nehézségét megelőzhetjük, ha önként folytatunk önvizsgálatot, és igyekszünk előmunkálatokat végezni, tudattalan elfojtásainkkal, mintáinkkal kapcsolatosan.
A retrográd időszakban arra is oda kell majd figyelni, hogy megnövekszik a manipuláció, csábító, de nem valós lehetőségeket kaphatunk, aminek jobb, ha ellenállunk.

A Szaturnusz bolygó május 4-én kezdi meg látszólagos hátráló mozgását, ami egészen szeptember 22-ig tart majd. 

Aki sorsikus feladatával nincs elmaradásban, annak a valóságban is csak egyfajta „látszólagos” hátrálást kell átélnie, némi finomhangolással. A Szaturnusz bolygó energiája segíteni fog, hogy ezek a kiigazítások megtörténjenek. Mindazok számára, akiknek még problémát okoz a saját felelősség felvállalása, vagy még mindig nehezen szabják ki saját határaikat, már nem lesz ennyire könnyű az időszak, kemény tanításokban részesülhetnek. Ettől sem kell megijedni, figyeljétek tudatosan a jeleket és tanuljatok belőle, változtassatok. Testetek egyfajta jelzőrendszerként működik, így a hátfájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák felerősödhetnek ebben az időszakban.

Mostantól már mindkét sorsbolygó saját jegyében, de hátráló mozgásban van, ami jelentős feladatot ró ránk. Mindazok akik ellenállnak a sors akaratának, és a saját akaratukat tartják mindenhatónak, azok kellemetlen helyzetekben találhatják magukat. A két sorsbolygó most azt szeretné elérni, hogy megtanuljuk van egy feladatunk, amivel érkeztünk, és a bennünk dolgozó energiák is ebben tudnak támogatni. És ehhez meg kell tanulnunk az alázatot, a sors elfogadását, amivel a sors akarata szerint tudunk utunkon haladni.
Ennek megoldására erősítésként érkezett a Szaturnusz-Plútó-Leszálló Holdcsomópont tág együttállása, ami még egyenlőre csak figyelmeztet arra, hogy most már nem lehet akarással előrelépni, haladni utunkon. Ez egy hosszú távon működő hatás, ami még a következő évben is jelen lesz életünkben, egyre erősebb verzióban.
Támogatónkká is fogadhatjuk, amint a bennünk rejlő kreativitást, lehetőséget azon az életterületen hasznosítjuk, ahol az akadálytalanul tud működni.


Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival!

A hónap elején a mozgékonyságunkat, gondolkodásunkat és kommunikációnkat befolyásoló Merkúr bolygó tranzitjait éljük át.

Május 1-én érezhetjük, hogy felgyorsul gondolkodásunk és a reflexeink. Erős késztetést érezhetünk a kezdeményezésre, azonban arra is, hogy némileg rágörcsöljünk akaratunk megvalósítására. Ez már azonban hozhat kellemetlen megtapasztalásokat, úgyhogy igyekezzetek csak a saját feladatotokra koncentrálni és nem mások dolgát elvégezni.
Képesek vagytok most sok mindent elintézni, de lehetőleg ne kapjatok mindenbe bele, mert az csak szétszórtsághoz vezethet.
Igaz ez a nap munkaszüneti nap, de az energia jó oldala még másnap is érződik. Így üzleti tárgyalásoknál, tervek/ötletek megbeszélésénél támogató lehet, de inkább olyan ügyekben, amiben gyors átlátás és döntés szükséges. A fontosabb, nagyobb horderejű feladatokat viszont ne most beszéljétek meg, mert az aprólékos munkának, nagyobb odafigyelést igénylő ügyekre nem alkalmas a nap energiája.
A kommunikációra figyeljetek tudatosan, mert bántóak lehettek, ha ami a szíveteken az a szátokon módszert választjátok.

Május 2-án a nap energiája szenvedéllyel tölti fel a gondolataitokat, megnő a kedvetek az alaposságot, kutatást igénylő feladatok elvégzéséhez. Ugyanakkor könnyebben alakítotok ki összeesküvés elméleteket is, ha túlzottan hagyjátok, hogy elmétek irányítson. Minden felmerülő ötletet próbáljatok racionálisan körbejárni, nehogy túlzásba vagy megalomán elképzelések csapdájába essetek.
A szenvedélyes energia a kommunikációra is hatással lehet, ami komoly vitákat eredményezhet. Nehezebben értitek meg a másik álláspontját, ahogy nehezebben is fogadjátok el, ha nem értenek egyet véleményetekkel. Törekedjetek mindig az eszmecserére, és ne puffogjatok mások más elképzelései miatt.
Gondolati mintáitok is felbolydulhatnak, és felszínre kerülhetnek azok a meggyőződések, amik hátráltatnak benneteket az átalakulás folyamatában. A kutatási hajlamotokat kihasználhatjátok tudattalanotok rejtélyeinek felfedezésére is.

Május 3-án az energiák hatása kimondottan lelkesedéssel, optimizmussal töltheti fel gondolkodásotokat, ami ennek eredményeként jó híreket is hozhat. A nap kedvező olyan tervek átgondolására, ami jövőtöket alakítja, és amihez pozitív hozzáállás szükséges. Arra viszont ügyeljetek, hogy a negativitás ne befolyásolja a gondolati lelkesedést. Ne kételkedjetek magatokban és a megvalósulásban.
A nap szintén alkalmas tanulásra, látókör bővítésre, és jogi ügyekben is előrelépés történhet. Ugyanígy segítő az energia üzleti tárgyalásokra, szerencsés kimenetelre számíthatunk ezekben.

Május 5-én lesz Újhold a Bika jegyében, itt az ideje, hogy elültessük vágyaink magvait. Kimondottan varázslatos hatásokkal érkezik a mostani Újhold, segítve vágyaink manifesztálását a fizikai síkon. Mindezt most biztonságosan tehetitek meg, ha hisztek magatokban és mertek kockázatot vállalni. Ennek a különleges napnak a környékén azért ügyeljetek a racionalitásra, mert a mértéktelenség veszteségekhez vezethet. Használjátok az egészséges önkontrollt, legyetek türelmesek és alázatosak.
Ez utóbbira már csak azért is ügyeljetek, mert van egy olyan hatás ezen a napon, ami pont ellene dolgozik a türelemnek és az alázatnak, erőszakossá, túlzottan akarnokká téve bennünket, aminek eredményeként egy nagy kijózanító pofon lehet a jutalom a sorstól.

Május 6-án este a Merkúr bolygó átlép a Bika jegyébe
A Merkúr bolygó jegyváltása jó hatással lesz gondolatainkra, kissé lefékezi csapongását, és hatékonyabbá válhatunk a gyakorlati tervezésben.
Napközben azonban nehézséget okozhat, ha túl magabiztosnak érezzük magunkat, mondhatni, ha az egónk veszi át az irányítást. A hatás arra ösztönözhet bennünket, hogy mindent azonnal akarjunk elérni, megtenni, emiatt akár mindent egy lapra tehetünk fel. Itt megint az önkontrollhoz kell nyúlnunk és türelemre inteni magunkat. Amennyiben tisztában vagyunk lehetőségeinkkel és aszerint akarunk haladni, megvalósítani, elintézni, akkor máris megoldottuk a nap nehézségét okozó tranzitot.

Május 7-e nem mondhatni, hogy egy érzelmi feldobottságot hozó nap lesz, ha ösztönösen éljük meg. Felerősödhet a gyászos hangulat, a negatív érzések eluralkodhatnak rajtunk, és a kapcsolati, anyagi problémák is erősödhetnek. Mindezt belső elfojtott félelmeink, negatív gondolati mintáink táplálják, így ha ezen változtatunk, akkor kevésbé érezzük gyászosnak ezt a napot.
Általánosságban az egyedüllét, a saját magunkra figyelés is támogatónk lehet hangulatunk megváltoztatásban. Nehezebben vagyunk ekkor együtt másokkal, nem érdemes erőltetni azt, amihez nincs kedvünk. Törekedjetek arra, hogy az egyedüllét, ne okozzon hangulati mélypontot, használjátok lelki töltekezésre.
Anyagi ügyekkel kapcsolatosan se szomorkodjatok, ez a nap lehet egy mélypont, vagy egy kicsit döcögősebb ezen a téren, de ez csak átmeneti, ha megőrzitek a hiteteket, akkor a tranzit vége felszabadulást és fellendülést hozhat.

Május 8-án délidőben idegesebbé, meggondolatlanabbakká válhattok, ami balesetveszélyes helyzetekbe sodorhat benneteket. Próbáljatok átgondoltak maradni és ebéd után sétáljatok egy nagyot, vagy aki megteheti, kertészkedjen.
A gondolkodásunkat viszont felpezsdíti a hatás, remek ötleteket adva számunkra. A nap kimondottan kedvező kreativitást igénylő szellemi munkára, elakadt helyzetekben is meghozva a megérzéseken keresztül a megoldásokat. Jöhetnek váratlan hírek, lehetőségek, amik azonnali reagálást követelnek. Az átgondolásnak most nincs itt az ideje.
A rutinmunkákat ezen a napon ne erőltessétek, ez most nem megy, egyre idegesebbé válhattok tőle. A szellemi munkában is érdemes a határokra ügyelni, mert könnyen túlpöröghettek, és a stressz is növekedhet bennetek. Fizikai szinten a mozgásszervet érintő görcsök erősödhetnek, ha nem adtok elég szabadságot magatoknak.
A nap energiája műszaki eszközeinkre is rossz hatással lehet, a belőlünk jövő feszültség, zaklatottság az ő meghibásodásukhoz is elvezethet.

Május 9-e elég mozgalmas napnak ígérkezik, mert több tranzit energiája hat ránk.
Egyfelől megnövekszik az empátiánk, segítőkészségünk, másfelől viszont, ha nincs alkalmunk ezt kiaknázni, akkor mindez megjelenhet zavarodottságban is. Amennyiben valahogy meg tudjátok élni a gondoskodás vágyatokat, akkor kimondottan növekedhet önbecsülésetek és elégedettségetek.
Arra azonban készüljetek, hogy most nem annyira érzitek erőben magatokat, így csak olyan feladatokat vállaljatok be, ami nem túl megterhelő. Legyen egyensúly a napotokban, legalább ugyanannyi idő jusson magatokra, mint másokra. Ehhez most minden segítség adva van, hiszen a szeretet is erősebben jelen van most bennetek.
Jó hír, hogy a segítő feladat mellett, most a párkeresőknek, kapcsolati ügyek rendezésére vágyóknak is támogató energia érkezik. Ennek kiaknázásához viszont szükséges az optimizmus, a belső hit, amivel keresitek és hisztek is abban, hogy a számotokra megfelelő társ rátok talál. Amennyiben van lehetőségetek, randizzatok, menjetek társaságba, vagy csak sétáljatok egyet, lehet hogy épp ott fog szembejönni a nagy Ő. De ne görcsöljetek rá semmire, csak sodródjatok és hagyjátok, hogy a sors intézze a dolgokat. Küldjetek szeretetet mindenki felé, és fogadjátok a tőlük viszonzásul érkező érzéseket.
Anyagi ügyeknek is kedvez a nap, de a mértékre ügyeljetek a költekezésnél.
A napot egy harmadik tranzit hatása rongálhatja, ha hagyjuk, hogy beleszóljon jó érzéseinkbe. Kapcsolatainkban hatalmi és kontrollálási problémák mellett, megjelenhet a manipuláció, féltékenység, túlzott birtoklási vágy. Ez főleg akkor erősödhet fel, ha mélyen dolgozik bennetek a veszteségtől való félelem, és nem érzitek magatokat szerethetőnek. Ugyanígy erősebben megmutatkozhatnak a függőségen alapuló kapcsolatok hátrányai is. Általánosságban tehát az nem fogja érezni ez utóbbi tranzitnak a hatását, akinek kapcsolatai az egyenrangúságon és az egymás támogatásán alapulnak. Új kapcsolat kialakulásánál is akkor számíthattok az ideális párra, ha bennetek rend van, és tudjátok magatokat annyira szeretni, hogy ezt kívülről is megéljétek.

Május 11-e elismerést és eredményeket nyújt a korábbi erőfeszítésekért, most learathatjátok munkátok gyümölcsét. Ezen a napon képesek vagytok keményen és kitartóan végezni a gyakorlatiasságot igénylő feladatokat, könnyebben megy a csapatmunka is. A tisztelet áthatja a napot, aminek köszönhetően közösen könnyebben haladtok célotok felé. Hétvége lévén az idősebb, elesettebb családtagjaitokra való odafigyelés is könnyebben megy, szívesen vagytok velük egy társaságban. Ráadásul az ő bölcsességüknek köszönhetően hasznos felismerésekkel is gazdagodhattok. Ugyanakkor mi is épp így nyújthatunk fiatalabb családtagjaink számára útmutatást.
Jó idő esetén töltsetek minél több időt a szabadban, kertészkedjetek, szépítgessétek környezeteteket. Ha nincs kertetek, akkor csak sétálgassatok egy kellemes helyen és töltődjetek vizuális élményekkel.

Május 14-e intenzív és mély tapasztalatokat hozhat, ha befelé figyeltek, vizsgálódtok. Most olyan témák kerülhetnek felszínre, megértést hozva, amik komoly befolyással bírhatnak a későbbiekre, segítve a pozitív átalakulásotokat.
Gyakorlatiasabb témákban gondolkozva a nap energiája segíti a rendrakást fizikai síkon is, ahogy a kapcsolatteremtésben is támogató hatalmi pozícióban lévő emberekkel. Mivel a Plútó is benne van a tranzitban, azért arra ügyeljetek, hogy komolytalan csábításokkal (túl szép hogy igaz legyen) ne térítsenek el a helyes útról.
A nap másik tranzitja segíti a szerelmi ügyeket, és azok kialakulását. Változatlanul kedvez a társkeresőknek és a kapcsolatuk felfrissítésén ügyködőknek.

Május 15-én a Vénusz bolygó átlép a Bika jegyébe
A jegyváltásnak köszönhetően a Vénusz bolygó uralmi pozícióba kerül, olyan mintha hazaérkezett volna, a legjobbat tudja kihozni magából. A földies jegyben a stabilitásban segít bennünket, ami mind anyagi mind kapcsolati ügyeinkre jó hatással lehet. Most megfontoltabbak lehetünk, de azért az élvezetekre könnyebben költünk, mint más földjegyek esetén.

Május 16-án a Mars átlép a Rák jegyébe
A bolygó ebben a jegyben erőt veszít, hiszen egy tüzes planéta kerül vizes közegbe. Ez erősen lehűtheti az energiákat, az érzelmek befolyással bírnak cselekedeteinkre és akaratérvényesítésünkre. A jegyváltás jó hatása, hogy könnyebben tudunk szívünk szerinti dolgok megvalósításával foglalkozni. A rossz oldala a hiszti, vagy szépen megfogalmazva hullámzó kedélyállapot dühkitörésekkel tarkítva.
Ugyanezen a napon kissé kettős hatás hat a gondolkodásunkra, amit ha ügyesek vagyunk, jól kihasználhatunk. Egyfelől az egyik hatás kedvez az intuíciónak, a másik viszont a gyakorlatiasságnak. Tehát, ha megérzéseinkre hallgatunk, akkor hasznos információkkal lehetünk gazdagabbak, és a megvalósítás is könnyedén alakul. Ha valamiben ötlettelennek, vagy elakadva érzitek magatokat, meditáljatok, és hagyjátok, hogy belső bölcsességetek megsúgja a választ.
Most az a kivételes alkalom adódik, hogy gyakorlatiasságot igénylő papírmunkáink elvégzése sem lesz megerőltető, akár még szórakoztató is lehet, ha közben kedvenc zenénket hallgathatjuk. Viszont ehhez azért fokozottan kell figyelnünk, hogy ne hibázzunk. Fiatalok számára kedvező a nap arra, hogy idősebbektől kérjenek tanácsokat, útmutatást.
Kommunikációnk megnyugtató lehet, mivel egyesíteni tudjuk a megérzéseket és a logikus indokokat. Ugyanígy művészi alkotáshoz, legyen az rajz, festés, írás vagy zeneszerzés szintén támogató energiákat kapunk.

Május 18-án a Skorpió jegyében köszönt ránk a Telihold egyesülve a Tízmilliószoros nap energiájával.

Lapozz tovább! És olvasd el a TÖBBI nap ELŐREJELZÉSÉT IS!


Szükséged van egy kis erőgyűjtésre? Gyere velem májusban! 
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat