18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Gyakran van éjszakai vizelési ingered? – Ellenőrizd a vérnyomásod!

Megosztás
Egészség

Éjszakánként többször is úgy érezzük meg kell látogatnunk a mellékhelyiséget? Ez nem csak bosszantó, hanem egészségügyi oka is lehet! Méghozzá a vérnyomás!


Japán kutatók közzétették a hipertónia és a nocturia közötti összefüggés kapcsolati rendszerét, ami magyarázatot adhat az éjszakai vizelési ingerre. 


A kutatáshoz a Tohoku RosaI kórház kutatói a vérnyomás szinteket és az éjszakai vizelési inger összefüggéseit közel 4000 alanyon vizsgálták és kielemezték. 

Az eredmény szerint azoknak, akiknek gyakran van éjszakai vizelési ingere, közel 40%-al magasabb volt a magas vérnyomásra való hajlam kockázata, mint azoknál, akiknek nem.

Egyszerűen fogalmazva, minél gyakrabban kell éjszaka meglátogatni a mellékhelyiséget, annál valószínűbb, hogy magas a vérnyomás.

Ellenőriztessük a vérnyomást!
A tanulmány eredményei azt sugallják, hogy akinek éjszaka gyakran van vizelési ingere, nagy valószínűséggel magas vérnyomásban szenved vagy magas a felesleges folyadék aránya szervezetében. 

A kutatók azonban kihangsúlyozták azt is, hogy nincsen ok-okozati összefüggés a nocturia és a magas vérnyomás között. Nagyban befolyásoló tényezők az életmód, étrend, sóbevitel és a genetikai háttér is. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek