18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

7 meglepő oka a menstruáció késésének – A terhességen túl

Megosztás
Egészség

Nem mindig kell azonnal a terhességre gondolni, amikor a menstruáció késik. A következő 7 ok is megbújhat a késés mögött! Van, amelyikre nem is gondolnál!


Több, mint bosszantó, amikor a menstruáció késik, de nem feltétlenül kell megijedni, azonban érdemes tisztában lenni a késés lehetséges okaival.
A várakozást sokaknál a pánik váltja fel, és éppen ezt elkerülendő érdemes az okokat megismerni.

1. Hormonok
Nem olyan régen kezdtünk el fogamzásgátlót szedni? Ebben az esetben teljesen normális lehet, ha a menstruáció késik, amíg a hormon egyensúly be nem áll. A hormonegyensúly helyreállása eltarthat akár hónapokig is.

2. Stressz
Nagyon sokan nem akarják elhinni, de a stressz, nagy érzelmi megrázkódtatás szintén okozhat menstruációs zavart. Előfordulhat, hogy a hormonegyensúly annyira felborul, hogy akár hónapokig elmarad a havi vérzés.

3. Pajzsmirigy
Igen, sajnos a pajzsmirigy alul és túlműködése is okozhat menstruációs zavart. Ez a területet azonban menstruációs problémák esetén csak későn vizsgálják, pedig egy vérteszt lerövidíthetné a helyes diagnózis felállításának az idejét. A pajzsmirigy ugyanis számos olyan hormont termel, melyek szabályozzák a fizikai folyamatokat.

4. Utazás és időeltolódás
Pár hét külföldön, például Amerikában vagy Ausztráliában, ahol a szervezetnek időre van szüksége, hogy az időeltolódáshoz alkalmazkodhasson. A szervezet belső órája érzékenyen reagál az időzóna változásra.

Betegség

Lapozz tovább és olvasd el a többi lehetséges okot is!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés