18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért érintik a fogászati problémák az egész testet?

Megosztás
Egészség

Állandó fejfájás, szédülés, álmatlanság, derékfájdalom, és még sok más… Ezek kiváltó oka lehet rossz fog vagy ínybetegség is. Hogyan befolyásolják a fogászati problémák az egyes szerveket?


Most még csak képzeljük el, de van, aki már így él, milyen, ha minden nap fejfájással ébredünk vagy állandóan fáj a derekunk, esetleg minden ok nélkül alvászavarban szenvedünk.
Legalább is szerintünk ok nélkül…
Ugyanis ezeknek a fájdalmaknak sokszor nem is ott van a kiváltó oka, ahol mi először gondoljuk.
Hónapokig tartó kezeléssorozatok, tengernyi pénz, és nem érkezik el a várt javulás. Idegőrlő és roppant mód elszomorító…

Mire ezeken túl vagyunk, lesz egy orvos, aki felteszi a kérdést, hogy van-e valamilyen fog problémánk…


Ezt elkerülendő, érdemes a következő szervi és fogak közti összefüggéseket figyelmesen elolvasni, mert sok felesleges kezeléstől szabadulhatunk meg, nem utolsó sorban, megoldást találhatunk fájdalmunk kiváltó okára, ami így kezelhetővé és végül megszüntethetővé válhat.

Annette Jasper régóta kutatja a fogak és szervi összefüggések mikéntjét, rengeteg szokatlan betegtörténettel találkozott már, melyekből a következő, ha cikkünkben csak kivonatoltan is, de de fontos összefüggésekre jött rá.

„A szervezet egy zárt rendszer, és ez a rendszer szabályozza, hogy mennyire vagyunk egészségesek, amint ebben a rendszerben zavar keletkezik, akár egy rossz fog hatására, úgy az az egész testre hatást gyakorolhat.”

Éppen ezért nagyon nehéz az egyes fájdalmak kiváltó okát megtalálni, ami nagyon sok esetben egy rossz fogtól vagy ínyfertőzéstől ered.

Fogak és szervek – Összetett entitás
A szánkban található minden egyes fog egy-egy szervhez kapcsolódik a zárt rendszerben. A metszőfogak például a vese, húgyhólyag, tüdő, vastagbél, valamint a gyomor, lép, szív, vékonybél molárisaihoz kapcsolhatók.
Hogyan?
A fogak sejtek és kötőszövetek által kacsolódnak a testhez, az ingerek átvitele úgy működik, mint egy elektromos vezeték.
Amikor egy fog hiányzik vagy megbetegszik, akkor egy igazán tökéletes és finomra hangolt rendszerben keletkezik zavar. Problémák merülhetnek fel továbbá a baktériumok hatására is, melyek egy szájseb, ínygyulladás hatására bekerülhetnek a véráramba, egészen a sejtek szintjéig is.

Ez számos funkcionális problémát okozhat. Ilyen problémát és zavart okozhat például a harapás is, amely, ha helytelen, akkor akár a nyakcsigolyáik is elmozdulhatnak.

Miért mozdulhat el a nyakcsigolya rossz harapás vagy túlerőltetés hatására?

Ismerős a fogcsikorgatás?
Észre sem veszik sokan, akár a munkahelyen is előfordulhat, hogy fogainkat összeszorítjuk, mert annyira koncentrálunk. Ekkor a nyakizmok és az állkapocs izmai megfeszülnek, görcsbe állnak, és elhúzhatják a nyakcsigolyákat. Természetesen ez tartós fogcsikorgatás esetén lehetséges.
Ugyan ilyen fogcsikorgatás lehetséges, ha például valaki álmában csikorgatja fogait. Erre megoldásként ma már léteznek éjszakai termékek, ugyanis a fogak elkopnak, ha csikorgatjuk fogainkat.

Leggyakoribb fájdalomérzetek rossz fogak esetén
A fejfájás vagy migrénes fejfájás, az úgynevezett CMD, amely a craniomandibularis diszfunkció, az okozati rendszer rendellenessége, és széles körben elterjedt, bár a többség soha nem hallott róla.
A tünetek olyan sokrétűek, hogy gyakran nagyon későn ismerik fel ezt az okot.
Ha a nagyon erős nyomás alá helyeződik az állkapocs izomzata, akkor az nyomást gyakorol a gerincvelőre, ez ronthatja az agy vérkeringését, és irritálja az idegeket a belső fülben – van, akinek szédülés érzése van tőle.
Az eredmény lehet a fülfájás vagy a halláskárosodás. Szinte mindig az oka a nyaki csigolya elmozdulása.

Az irodai dolgozók veszélyszintje nagyon magas.
Nehéz az állkapocs ilyen jellegű helyzeteinek vezérlése. Legtöbbször nem is veszünk észre, hogy gyakran töltünk órákat, amikor ugyanabban a helyzetben ülnek a számítógép előtt, összeszorítjuk a fogainkat, szorítjuk állkapcsunkat, vagy azt természetellenesen toljuk előre.

Szinte minden esetben jelentkeznek a testben elváltozások, fájdalomérzet, ha fogászati problémánk van!
Sokszor nagyon sok időbe telik, hogy felismerjük, az ok a fogainkban keresendő, hiszen mindenki ott keresi a fájdalom okát, ahol éppen a fájdalmat érzi.
Kevés ember megy el fogorvoshoz, ha fizikai problémája van, ezért gyakran tart hónapokon át, hogy felfedezzék, a fogaival lehet baj. Ezért lehetséges, hogy sok embert félrekezelnek.

Ezért nagyon fontos, ha fájdalomérzetünk van, és nem tudjuk biztosan az okát, akkor érdemes minden esetben fogorvost is meglátogatni, megnézetni fogainkat, mert hamar kiderülhet, hogy minden fájdalmunk forrása egy rossz fog. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek