18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

VIGYÁZAT – 2019 REKORD év - KULLANCS INVÁZIÓ

Megosztás
Életmód

Figyelem! 2019 rekord év lesz a kullancsok számát tekintve! Gyorsan szaporodnak, soha ennyi példány nem élte túl a telet eddig, mint most! És ha ez még nem lenne elég, akkor a fertőzött kullancsok száma is drasztikusan megugrik ebben az évben!


Amikor a hőmérséklet tartósan eléri legalább a 7 °C fokot, a paraziták felkelnek téli álmukból. A kullancsok hasonlíthatnak 2019-ben a pestis járványra, hiszen csak 2018-ban Európa szerte több ezer beteget regisztráltak, akik a fertőzött kullancstól kapott valamelyik betegségben szenvedtek vagy kimutatható volt szervezetükben a fertőzés.
Már tavasszal is megcsíphet a fertőzött kullancs!
Tévedés, ha azt hisszük, hogy csak nyáron aktívak ezek az állatok.
2019-ben szakértők szerint soha ennyi kullancs nem volt még a világon, mint ebben az évben lesz. Számuk drasztikus növekedésnek indult.

Új kullancsfajok

Sajnos a kullancsok számának növekedésével új kullancsfajtákat is regisztráltak a kutatók. Az éghajlat egyre melegebbé válik, ennek eredményeként a kullancsok egyre több fajtája érzi jól magát Magyarországon is.
A Hyalomma vagy az Auwaldzecke valójában a trópusokon és a szubtrópikában él, de rövid időn belül megjelenhet már a szomszédos országokban és Magyarországon is.
Ugyanis néhány példányt már találtak közülük, ami azért veszélyes, mert ez a két fajtája a kullancsoknak gyakran hordozza a krími-kongói láz vagy a tífusz láz patogénjeit.

Védekezés
Eddig úgy gondoltuk, hogy elég, ha kiránduláskor viselünk hosszú nadrágot, és hosszú ujjú felsőt, azonban a kullancsok a városokban is egyre több helyen fészkelték be magukat, ezért nem árt vigyázni, bár merre járunk.
Nagyon fontos, hogy kullancs szezonban minden nap ellenőrizzük, nézzük át teljes testünket, hogy nem találunk-e kullancsot magunkban. Tetőtől talpig!

További fontos és hasznos tanácsok kullancs témában!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek