18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Pattanások a testen – Ezt árulják el egészségedről

Megosztás
Egészség

A test szinte minden részén előfordulhatnak pattanások, melyek azon túl, hogy kellemetlenek, jelzést adnak egészségi állapotunkról. Mit jelent, ha például hasunkon jelenik meg a pattanás? Vagy mit jelenthet, ha a háton bukkan fel a pattanás?


Mit jelent, ha a pattanás a fenéken jelenik meg?

A fenéken megjelenő pattanásoknak két egyszerű oka is lehet. Az egyik genetikai, és örökölhető, a másik viszont a rosszul megválasztott ruházat. A szorosan illeszkedő nadrágok, szintetikus anyagból készült fehérneműk, mind stimulálják a bőrt. A bőr izzadni kezd, és eközben nem tud szellőzni. Sürgősen cseréljük le ezeket a ruhadarabjainkat. 
Nyáron kiváló lehet, ha napoztatjuk ezt a területet, mindemellett ügyelni kell a bőr szárazon és tisztán tartására. 
Télen vagy napsütésben szegény időszakban segíthet a szolárium. 

Amennyiben pattanásos bőrünk van, és egyik eset sem illik ránk a fentebb leírtak alapján, és semmilyen kezelés, óvintézkedés nem segít, úgy érdemes bőrgyógyász segítségét kérni. Forduljunk időben orvoshoz.


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés