18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Orr, szempillák és lábak – Így változik meg a test idős korra

Megosztás
Szépség

Nem csak hajunk kezd el őszülni, ahogyan korunk előre halad. Vannak testrészek, melyek szintén nagy változáson mennek keresztül. Orr, szempillák és lábak! Hogyan változik meg testünk idős korra?


Vannak mítoszok melyek arról szólnak, hogy például idős korra az orrunk megnő.
Ez igaz lehet?
Vagy például igaz lehet, hogy a kor előrehaladtával lábméretünk kisebb lesz?

Mindjárt megtudhatjuk!

Nézzük végig a testrészeket, melyek szintén megváltoznak idős korra.
Az ősz hajszálakon kívül más területeket is érint az öregedés, de tudtuk, hogy az évek során egyes testrészeink új formát ölthetnek?
Hogyan alakul át a test idős korra?

Orr

Az orr nagyobb lesz

A legtöbb ember esetében az orr az élet folyamán egyre nagyobbra nő. Ez elsősorban azért van, mert a szövet, az izmok és a porc az orr körül deformálódik. 50 és 60 éves kor között az orr a legnagyobb változáson megy keresztül. Plusz: Az orr csúcsa az életkorral párhuzamosan kissé meggörbül és kihegyesedik.

Láb és csípő

A csípő szűkebbé válik

A nők, különösen azok, akiknek teste nagyon nőies, a kor előrehaladtával a következőket tapasztalhatják:
A derék szélesebbé válik, és a csípő kisebb lesz. A lábméret is változhat, a legtöbb esetben a lábak összemennek picit. Ez azonban nem mindenki számára érzékelhető, mert a lábvizesedés, ami idős korban igen gyakori, elfedheti ezt a változást.

Szempillák

A szempillák egyre rövidebbek lesznek

Legtöbb és legszebb szempilláink a 20-30-as éveinkben vannak. Ilyenkor irigylik sokan a szép hosszú szempillákkal rendelkező nőket, azonban a kor előrehaladtával a szempillák sűrűsége gyérülni kezd, és a hossza is megrövidül.
Mi ennek az oka?
Nem, a szempillák nem kopnak el, sem ki…
Gyakran az egyszerű magyarázat lehet allergiás reakció, nem megfelelő gondozás, vagy valamilyen pajzsmirigy betegség. Bármi legyen is az igazi ok, betegségek nélkül is el kell fogadni, hogy idős korra a szőrzet megritkul és a szempillák rövidebbek lesznek. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat