18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Gyorsan vagy lassan – ÖREGSZEL – Ezekből a jelekből kiderül!

Megosztás
Életmód

A krónikus bőrszárazság, ráncok megjelenése mind mind az öregedés jelei lehetnek, de ezeken kívül van még MÁS IS, ami arra utal, hogy öregedni kezdtünk.


Milyen jelekre érdemes figyelni?

Minden ember máshogyan öregszik, de vannak tipikus jelei az öregedésnek, melyek segíthetnek a felismerésben és még időben lassítható lesz ez a folyamat.
Senki nem gondolja, hogy az öregedést meg lehet állítani vagy vissza lehetne fordítani, de ki szeretne idő előtt jóval öregebben kinézni, mint valójában!

A következő jelekre érdemes figyelni!

Rossz egyensúly

A jó egyensúly többek között megakadályozza, hogy elessünk, de nagyban hozzájárul életminőségünkhöz is. A 65 év feletti embereknél a sérülések legfőbb oka az egyensúlyvesztésből adódik. Rossz egyensúlyt okozhat az alacsony vérnyomás, belső fülbetegségek, nyakcsigolya elmozdulás valamilyen trauma következményeként, és sajnos a Parkinson kór is ebbe a kategóriába esik.

Kevesen tudják, de még a kiszáradás is okozhat egyensúly problémát!

Lassabb ütemben

Számos tanulmány kimutatta már, hogy összefüggés van a gyaloglás gyorsasága és a halál kockázata között.
A gyalogláshoz energia szükséges, és stresszt jelent a szervezet számára, és ezzel egyidejűleg a szívet is megterheli. Továbbá ezzel összefüggésben a gyaloglás a tüdőre, vérkeringésre, valamint az idegrendszerre, az izomrendszerre és idegrendszerre is hatást gyakorol.
Minden mindennel összefügg.

A gyaloglás sebességének lassulása azt jelezheti, hogy valamelyik területen zavar keletkezett.

Csökkenő fogóerő

Mindezek után teljesen logikus, hogy a fogás erőssége is szintén függhet korunktól. Idős korban nehézséget jelenthet akár egy vizesüveg felemelése vagy kinyitása is. Ezek ideje korán találkozhatnak azok, akik szervezetében a korábban említett területen valamilyen zavar támadt.
Egy 2015-ös kanadai tanulmány szerint a csökkent fogóerő összefüggésbe hozható a Stroke kialakulásának kockázatával, és akár a szívroham kockázatával is.
Aki szeretné erősíteni kezeit, hogy fogása biztosabb és erőteljesebb legyen, annak ajánlott lehet az anti-stresszgolyó napi rendszerességű használata.
Száraz bőr

A krónikus bőrszárazság az egyik legtipikusabb jele az öregedésnek. A bőrszárazssággal sajnos kéz a kézben jár a ráncok megjelenése is.

A bőr természetes állapotában enyhén savas Ph értékű, és ez felelős a bőr hidratáltságáért és a bőr hámlásáért is. A bőr savas Ph értéke biztosítja azokat az enzimeket, melyek felelősek a rugalmas és egészséges bőrét.

Az életkor növekedésével az optimális Ph érték nem mindig tartható fenn, és ez okozza a bőr kiszáradását és fakó arcszínt.
Ahhoz, hogy visszanyerjük bőrünk ragyogását ajánlott az extra hidratáló hatású krémek használata. Mindezek mellett érdemes kerülni az UV sugárzást! Bármilyen furcsán hangozhat, de ma már léteznek UV védelemmel ellátott alapozók, különféle sminktermékek.


Zavart alvás
Bár úgy érezzük, hogy jól alszunk, mégis sokszor felébredünk éjszakánként?
Ez nem más, mint alvászavar, ami szintén lehet az öregedés jele.
Szintén érdemes megfigyelni, hogy milyen korán járunk el alduni, korábban-e, mint például egy évvel azelőtt, mennyire fáradunk el egy átlagos nap után. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek