18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A SZAKÍTÁS utáni 4 fázis – Ezen mész keresztül – Teljesen NORMÁLIS

Megosztás
Női lélek

Maga a szakítás fájdalmas, de talán még nehezebb az utána következő időszak. Ezt mindenki máshogyan éli meg, de mégis vannak párhuzamok. 4 fázis, amit szinte mindenki megél szakítás után…


Az sem könnyű, amikor a szakítás a levegőben van, a döntést meg kell hozni.
Még nehezebb azonban az utána következő időszak, amikor szinte nem ismerünk magunkra, olyan dolgokat érzünk, melyeket még talán soha.
Sokan azt gondolják, hogy beleőrülnek a fájdalomba, miközben vannak napok, amikor egészen jó a kedvük, és ezek az érzések akár napon belül is változnak.
Van azonban szakítás után 4 konkrét fázis, amit mindenki megél, akár erős érzelmileg, akár gyenge.
Nem vagyunk egyedül a világban, akik azt érzik, amit mi!
Milyen szakítás utáni fázisokon megy keresztül lelked?

1) Vége az életemnek
Szakítás után talán az elkövetkező egy hónap a legnehezebb és legrosszabb. Úgy érezzük, hogy a világnak vége, nem tudjuk hogyan legyen tovább, semmihez nincsen kedvünk. De ahhoz nagyon is lenne kedvünk, és ez az erzés akár naponta többször is előjön, hogy felhívjuk volt párunkat. Kifejezetten érdeklődünk, mit csinálhat a közösségi oldalakon, mint például a Facebook, Instagram, mikor volt utoljára elérhető valamelyik messenger alkalmazásban… Semmire nem jutunk vele azon kívül, hogy beleőrülünk az agyalásba, mi mit jelenthet, mit csinált volt párunk aznap. Nos ez nem segít a „gyógyulásban”. De amíg nem tudunk azonosulni az érzéssel, hogy nem nézzük meg a közösségi oldalakat, addig azt kell tennünk, mert az érzésekkel nem lehet mit tenni. Idővel alább hagy majd ez a késztetésünk.

Tipp

Érdemes mihamarabb kerülni az összes social média oldalt, nem keressük volt párunkat. Mindenki szomorú ilyenkor, de jobb, ha inkább barátainkra szánunk időt, és programokat szervezünk, hogy ne üljünk otthon.
Nem minden férfinél működik, de a többségüknél igen, miszerint hagyni kell nekik, hogy HIÁNYOZHASSUNK! Aki ír, aki keresi volt párját, annak még az esélye sem marad meg, hogy egyre a férfi elé álljon és elmondja, mennyire hiányzott a külön töltött idő alatt.

„Csak akkor tudjuk meg, mit vesztettünk el, amikor azt már elvesztettük!”


2) Teljesen jól vagyok
ÓÓÓÓ, hányan érzik azt, hogy kicsattanóan jó a kedvük akár 5-6 hét elteltével is, és úgy érzik, hogy most egyedül is szuper jól elvannak. Hajszolják az élményeket, bulizni járnak, és azt gondolják, hogy túl vannak a szakításon. Őrült dolgokba vágnak bele, mintha mindenhez lenne energiájuk.
Ez azonban egy nagy hazugság!
De a gyógyulási folyamat része!
Nem, nem vagyunk szuper jól, nem kell barátaink felé azt mutatni, hogy nem hiányzik már volt barátunk….
Ennyi idő eltelte ugyanis még nem feltétlenül elég, hogy túl legyünk kapcsolatunkon, már amennyiben az értékes és tartalmas volt, szerettük párunkat.

Jó ötlet lehet ilyenkor, ha jelentkezünk valamilyen kurzusra, kinézünk magunknak egy kreatív workshop-ot…


3) Vele akarom leélni az életemet
Milyen érdekes, hogy a nagy boldogságérzet után ismét felbukkan a hiány érzete! Ez is teljesen normális!
Körülbelül 2-3 hónappal a szakítás után beismerjük magunknak, hogy hiányzik volt párunk, ez az érzés mindenkinél más erősséggel jelentkezik. De mindenkinél visszatérhet!
Beismerjük, hogy nem tudjuk megváltoztatni azt, ami már megtörtént, de ez erősebbé teheti élni akarásunkat.

Tipp

Éppen ebben az időszakban nagyon fontos, hogy még az eddigieknél is jobban koncentráljunk a pozitív dolgokra! Ebből lehet ugyanis energiát nyerni. Tegyük tudatosan dolgainkat, és koncentráljunk jövőnkre.

4) Az élet, megy tovább
Picivel több, mint 3 hónap elteltével lassan eljutunk oda, hogy újra kilépjünk a napfényre, megmutassuk magunkat az embereknek, és akár újra ismerkedjünk. Minden egyes kapcsolat végén lehet tanulni valamit. Ez az időszak az, amikor már szinte teljen objektíven tudunk gondolni volt kapcsolatunkra, abból levonni a következtetéseket. Ekkor már nem érezzük a késztetést, hogy meg akarjuk érteni mi és miért történt.

Kezdjünk el sportolni, szerezzünk új ismerősöket, építsük kapcsolatainkat, és éljünk meg élményeket.

Természetesen a fázisok megélése mindenkinél eltérhet, hiszen nagyban függ a kapcsolat minőségétől, a szakítás miértjétől és körülményeitől, az egyének intelligenciaszintjétől, és még rengeteg sok dologtól.

Kevesen tudják, de a szakítás is egy gyász folyamat! Nem csak haláleset után éljük át, hanem minden elveszett érzelmi kötődés esetén!
Idő kell, hogy a gyászt megéljük és túléljük.
Nem számít mennyi ideig tart ez a folyamat, a lényeg, hogy ne hazudjunk magunknak, mert ebben az egész történetben csak MI vagyunk fontosak!

A sors

A sors jó előre elrendezi életünket, és mint ilyen, előfordulhat, hogy a szakítás utáni fázis lerövidül, akár meg sem kell élnünk mindegyiket, mert volt párunk, mint egy herceg fehér lovon megjelenik…..


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat