18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ez történik veled, amikor mogyoróvajat eszel!

Megosztás
Életmód

Nem csak finom a mogyoróvaj, de számos élettani hatása van! Ilyen hatást gyakorol egészségedre a mogyoróvaj! Szereted?


Gondolnánk, hogy a mogyoróvaj összefüggésbe hozható pozitív értelemben például a cukorbetegséggel?
Vagy például serkenti az agyi működést? Tényleg lehetséges, hogy a mogyoróvajtól intelligensebbek leszünk?
Huh, rengeteg kérdés, és még annál is több érdekes válasz!

Kisebb a cukorbetegség kialakulásának kockázata
Létezhet, ha valaki mogyoróvajat fogyaszt, akkor kisebb lehet a cukorbetegség kialakulásának kockázata?
Az American Association of journal magazinban megjelent tanulmány szerint azok, akik naponta 2 evőkanál földimogyoró vajat elfogyasztanak, jelentősen kisebb eséllyel lesznek a diabétesz betegségnek kitéve. Akár 30%-al is csökkenhet az esélye.

Energizál
A mogyoróvaj valóban energiát adhat?
A mogyoróvajban található fehérjék, rostok és egészséges zsírok biztosítják és stabilizálják a vércukor szintet. Reggel például teljes kiőrlésű kenyérre téve a mogyoróvajat, tökéletes és energikus napnak nézhetünk elébe.

Intelligensebbek leszünk
Miket nem lehet olvasni!
Hogyan függhet össze a mogyoróvaj és agyi működés, intelligencia?
A földimogyoróban lévő telítetlen zsírok védik az agy funkcióit. A diófélék gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek és csökkenthetik a stresszt. Ezek együttesen járulhatnak hozzá, hogy agyunk magasabb teljesítményen működhessen.

Mogyoróallergia megelőzésére
A tanulmány eredményei szerint a várandós anyák, akik rendszeresen fogyasztanak mogyoróvajat, jó eséllyel védhetik meg gyermeküket a mogyoróallergiával szemben. Pontosan fogalmazva, azoktól az anyáktól, akik terhesség alatt rendszeresen fogyasztottak mogyoróvajat, gyermekük kevésbé volt hajlamos a mogyoróallergiára.
Mi lehet ennek az oka?
A babák az anyaméhben a köldökzsinóron keresztül megkapják a mogyoróvajban található tápanyagokat, és immunitás alakul ki szervezetükben.Fontos!
Aki már allergiás a mogyoróra és annak melléktermékeire, csak óvatosan próbálja ki a mogyoróvajat! A mogyoróvajban ugyanis majdnem minden olyan alkotóelem megtalálható, ami magában a földimogyoróban is!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat