18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Könnyebben leszel szerelmes TAVASSZAL? – Tavaszi szerelem pszichológia és biológia

Megosztás
Női lélek

Tavasszal mindenki érzelmesebbé válik, nyitottabb az emberi kapcsolatokra… Mint ilyen, a szerelemre is! De vajon mi ennek az oka?


Amikor a Nap első sugarai megjelennek a szürke, téli felhők alatt, az emberek mosolygósabbak lesznek.
A Nap hatására olyan dolgok történnek, melyek szinte megmagyarázhatatlanok, de azért mégis van magyarázat, miért érezzük kicsattanóan jól magunkat.
LÉTEZIK a TAVASZI érzés!
És létezik a TAVASZI szerelem is!
Tavaszi láz, vagy csak a hormonok?
Ahhoz, hogy megértsük az évszakoknak az emberi testre gyakorolt hatását, érdemes kicsit belelátni az orvostudomány megközelítésébe is.
Még ha a szerelem érzése társadalmilag romantikus eszme, a biológia mégis mögötte rejtőzik.A tavaszi „láz” a téli depresszióhoz viszonyítva igen nagy változás.
Mindkettő mögött a napfény áll magyarázatként, hiszen, ha a napfény elmarad, akkor depressziósak lehetünk, míg, ha az érzékelhető, akkor akár indok nélkül is boldogok leszünk.
A napfény az emberi test hormontermelésre gyakorolt hatása kimagasló!
Télen a napok rövidebbek, sötétebbek és kevesebb melatonin szabadul fel a szervezetben, ami az alvásért felelős hormon. Mivel ebből télen kevesebb szabadul fel, kevesebbet és rosszabb minőségben alszunk, amitől fáradtak lehetünk, a fáradtság pedig rossz kedvhez, depresszióhoz vezethet, amennyiben tartósan fennáll.

Tavasszal a napok ismét fényesebbé válnak, a melatonin termelés intenzitása megnő, jobban alszunk, ami kipihent állapotot eredményez. Frissen, kipihenve rengeteg dologra vagyunk nyitottak.
Nem csak melatonin termelésünk nő meg tavasszal a napsugarak hatására, hanem a szerotonin termelés is, ami leginkább boldogság hormon néven ismert.
Miért a tavaszi fáradtság?
Mert a testnek szüksége van időre, hogy alkalmazkodjon az új évszakhoz, új szervi működéshez, ebben rejlik a tavaszi fáradtság mikéntje.

Férfiak

Hogyan hat a tavasz a férfiakra?

A férfiak tesztoszteron termelésére a tavasz és nyár igen nagy hatást gyakorolnak. Tavasszal és nyáron a nemi hormonok sokkal erőteljesebben termelődnek férfiaknál, mint téli hónapokban. Ezt a hatást azonban csak a férfiaknál figyelték meg!

A napsütés és jó kedv, több mosoly az arcokon kéz a kézben járnak, és befolyással vannak kisugárzásunkra, az emberek a napfény hatására vonzóbbnak tűnnek. A tavasz egy új kezdet, és benne van a szerelem lehetősége is!
A tavasz nem oldhatja meg a párkeresés mikéntjét, de nagyban segíthet, hogy vidám énünkkel egy hasonlóan kedves férfit találjunk magunk mellé. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat