18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

3 helyzet, amikor ÉRDEMES a kapcsolatot SZÜNETELTETNI – Lehet, hogy JÓT tesz

Megosztás
Női lélek

Eljátszottunk már a gondolattal, hogy jó lenne párkapcsolatunkat szüneteltetni? Van, amikor ez megoldás lehet, akár meg is mentheti a kapcsolatot! Ezekben az esetekben jó döntés lehet…


Szakítás és szüneteltetés között vannak még árnyaltok, ráadásul lehetséges, hogy egy kis szünet még erősebbé teszi párkapcsolatunkat.
Nem minden kizárólag fekete és fehér, közte vannak még a szürke árnyalatai!

Többek életében eljön az a pont, amikor a rózsaszín szemüveg lekerül, a mindennapi szürkeség úrrá lesz párkapcsolatán, és mondhatni, hogy az megreked.
Néha a kapcsolat szüneteltetése sokkal jobb döntés lehet, mint a benne maradás, ami csak bonyodalmakat, tüskéket és elégedetlenséget teremthet.
A szüneteltetés nem feltétlenül szakítás!
Már amennyiben mély érzéseket táplálunk párunk iránt és ez fordítva is igaz.

Van egy mondás, ami éppen ide illik:

„Akkor tudod meg mit veszítettél el, amikor már elveszítetted.”
A szüneteltetés időszaka alatt mindketten átgondolhatják, mi értékek voltak addig kapcsolatukban, megélhetik az érzést, amikor a másik hiányzik. De ez csak akkor következhet be, ha szüneteltetjük kapcsolatunkat.

Mennyi idő legyen a szünet?

Nagyon nehéz kérdés, mert ez nagyban függ személyiségünktől, az addig megélt eseményektől és élethelyzetünktől, körülményeinktől.
A szünet lehet 2-3 hét, de akár picivel több is, mint 1 hónap.
Ennyi időnek bőven elégnek kell lennie, hogy mindketten átgondolják az addigiakat, az esetlegesen káoszos élethelyzetüket rendbe tegyék, rendezzék soraikat. Vannak körülmények, melyeket nem lehet elrendezni 1-2 hét alatt, mint például a munkahelyi, vállalkozásbeli dolgok.
Milyen esetekben lehet érdemes szüneteltetni a párkapcsolatot?

Amikor már úgy érezzük, nem vagyunk önmagunk

Néha, esetleg egyre többször érezzük azt, hogy már nem vagyunk önmagunk, mert alkalmazkodunk, ami saját magunktól veszi el az időt. Miben nyilvánulhat ez meg? Például a heti, kapcsolatunk elején még szokásos programjaink elmaradnak. Ez lehet edzés, barátokkal való találkozás, családi ügyek hanyagolása. Jó lehetőség lehet a szünet ideje alatt elmenni pár napra valahová, ahol átgondolhatjuk párkapcsolatunkat.

Amikor már idegesítjük egymást

Vannak kérdések, melyekben nem jutottunk korábban sem konszenzusra partnerünkkel. Ez nem is baj, hiszen ettől változatos a párkapcsolat, de, amikor az eltérő vélemények vitát szülnek, akkor már baj van.
Később már nem csak a véleménykülönbség mérgezheti meg kapcsolatunkat, hanem a szokások is.
Ugyan így veszekedés lehet az eredménye, ha felvetjük a szüneteltetés lehetőségét, amitől nem kell megijedni, viszont érdemes leülni párunkkal beszélni róla. Most vagy soha? Nem feltétlenül jó ötlet ebben a párkapcsolati fázisban előhozni az addigi sérelmeket, problémákat, erre lesz idő és lehetőség a szünet után is, amikor mind a ketten letisztult gondolatokkal tudunk beszélgetni.

Megkérdőjeleződik a párkapcsolat

Van, aki már ott tart, hogy egész párkapcsolatát kérdőjelezi meg, úgy érzi, hogy nem feltétlenül jó, ha ez a kapcsolat bármilyen formában és minőségben folytatódik, akkor a szüneteltetés mindenképpen jó lehetőség! Érdemes megragadni! Ez ugyanis mindent eldönthet!
Kiderülhet, hogy párunk valóban nem hiányzik életünkből, de az, hogy meglátjuk azokat az értékeket kapcsolatunkban, amiket korábban nem sikerült, és így párkapcsolatunk sokkal magasabb érzelmi és értek béli szintre emelkedhet.
Ez a nagy VÍZVÁLASZTÓ!


Jó tudni!

Benn lehet a pakliban, hogy a szünet ideje alatt a sors úgy hozza akár a nő, akár a férfi életében, hogy rátalál valakire, akit nem is keresett, és belevág vele egy kalandba.
Szokták mondani, hogy a sors jó előre elrendezi életünket, nekünk csak az iránymutatást kell követni…. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat