18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Vitamin PÁROLOGTATÓ – Nincsen benne nikotin - Valóban egészséges?

Megosztás
Életmód

Egyre többen használnak elektromos cigarettát vagy leszokás céljából, vagy csak a kellemetlen, hamutartó szag elkerülése miatt. Új trend, ami mégsem egészen olyan, mint az elektromos cigaretta, mert NINCSEN benne például NIKOTIN! Viszont van benne vitamin!


Mi lehet az az újdonság, ami még képes túlszárnyalni az eddig ismert és egyre közkedveltebb elektromos cigarettát?

Vitaminok vannak benne, viszont nem tartalmaz nikotint.

Egy parányi eszköz, ami világszerte egyre népszerűbb lesz, a neve VITAMINVAPE vagy VITACIG, melyik gyártó, milyen fantázianévvel dobta a piacra.Tulajdonképpen ez az eszköz nem is nevezhető elektromos cigarettának, sokkal inkább vitaminokkal ellátott párologtatónak, ami egy TRENDÉ kezd alakulni.
Igen, egyre divatosabb, ha nem a hagyományos és kellemetlen szagot maga után hagyó cigarettát szívjuk.

Ráadásul ezek a készülékek színesek, akár mintával is el vannak látva, és kezd egy státusz szimbólummá válni, ki, milyen eszközt használ.
Mitől nem elektromos cigaretta?
Mert nem található benne nikotin!
Viszont van benne egy vitamin koktél, vagy más, egészségesnek kimondott készítmény.
Valóban működik?
Valóban egészséges lehet a vitaminos cigaretta helyettesítő párologtató?

Mi is a vitamin párologtató?
Furcsán hangozhat, mert csak abban különbözik az eddig ismert elektromos cigarettától, ami a gőz előállításán alapszik, hogy nem tartalmaz nikotint.
Valójában ma már vannak olyan wellness cégek a piacon, melyek vitamin párologtatót kínálnak, melyen keresztül belélegezhetjük a vitaminokat, mint például a fontos B12-vitamint.
Kínálják még aromaterápiás megoldásként is, melyek illóolajokkal és gyógynövényekkel készülnek, és állítólag erősítik az immunrendszert, vagy segíthetnek a méregtelenítésben.


Hogyan működik a vitamin párologtató?
Ez a kis eszköz ugyan úgy működik, mint az elektromos cigaretta, elektromosan egy folyadékot melegít fel porlasztó segítségével, ami gőzzé alakul át. Ezt a gőzt lélegezzük be.

Valóban egészségesek a vitaminok a vitamin párologtatóban?
A gyártók szerint a vitamin tartalma ezeknek a termékeknek akár többszöröse is lehet, akár egy kapszulában adagolt vitaminénak, éppen ezért akár igazi alternatíva is lehet vitaminpótlásra….

Az orvosok azonban már nem ennyire elfogadók ezzel a kijelentéssel kapcsolatban!

Nem árt vigyázni!
Nem is magát a terméket nem javasolják, hanem sokkal inkább a módszert, ami előállítja a gőzt.
Mivel nincsenek hosszútávú kutatási eredmények arra vonatkozóan, hogy mi történik ezekkel a vegyületekkel hő hatására, mivé alakulhatnak át a folyamat során.
És jelen pillanatban szerintük nem is a legkardinálisabb kérdés az, hogy tartalmaz-e a termék nikotint vagy sem, sokkal inkább a kémiai folyamatra fókuszálnak.
Sajnos nagy lehet a kockázat, hogy a folyamat során esetleg mérgező anyagok is keletkeznek, melyeket belélegzünk. Tehát a vitamin párologtató és elektromos cigaretta jelen pillanatban izgalmas trendnek tűnik, de nem árt óvatosnak lenni, és érdemes alaposan utána olvasni fórumokon, hogy kinek, milyen tapasztalata van a termékkel kapcsolatban.

Pro és kontra!
Nyilvánvalóan a dohányipar számára katasztrófa lenne, ha bebizonyosodna, hogy a hagyományos cigaretta kiváltható más termékekkel.
Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a trend, divat piaca is befolyásoló lehet, és mindegyik oldal keze maga felé húz. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek