18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Izzadó kezek – Mit lehet tenni ellene?

Megosztás
Szépség

Nincs is kellemetlenebb, mint, amikor izzad tenyerünk, kezünk. És ha lehet, akkor mindig a legrosszabbkor. De lehet ellene tenni, és meg is lehet előzni!


Először is érdemes kicsit a probléma mélyére nézni, miért is izzadhat tenyerünk vagy kezünk.
Szinte mindenkivel előfordult már, hogy kezei izzadni kezdtek, legfőképpen stresszhelyzetben.
Bizonyos esetekben nem csak stressz hatására izzadhat tenyerünk vagy akár egész kezünk, hanem akkor is, ha például az úgynevezett Hiperhidrózis jelenségével állunk szemben.
Ez csak nagyon kevés embert érint, mégis számukra is segítséget nyújthatnak a következő tippek.
Minden más esetben, a verejtékezés kozmetikai problémának számít, ami ellen könnyen lehet tenni, és meg is lehet előzni.

Azonnali segítség!

Babahintőpor
A babahintőpor igazi fegyver lehet izzadó tenyér és kéz esetén. Csap keveset is elég belőle a tenyerünkre tenni, és alaposan bedörzsölni. Az izzadságot a babahintőpor azonnal felszívja, és egy ideig szárazon is tartja kezünket.

Sósborszesz
Érdekesen hangzik, és mint ilyen, legalább annyira hatékony is lehet a sósborszesz izzadó tenyér és kéz esetén, mint azonnali segítség. A sósborszeszben található alkohol eltávolítja a baktériumokat, és egyben szárító hatása is van. De azért nem árt az óvatosság! Mivel szárítja a bőrt, nem szabad túl gyakran alkalmazni! Ecseteljük át sósborszesszel tenyerünket, majd itassuk le a felesleget.

Zsálya tea
A zsálya tea szintén segíthet az izzadásgátlásban. Ahhoz azonban, hogy a zsálya tea valóban kifejthesse izzadásgátló hatását, javasolt napi rendszerességgel az alkalmazása, mint kézöblítő.
Akinek egész teste izzadásra hajlamos, azok számára heti két alkalommal javasolt a zsálya fürdő, amit könnyen elkészíthető otthon.
Belsőleg is tehetünk érte, hogy izzadásunkat kontroll alatt tartsuk. A zsálya tea napi rendszerességgel fogyasztása szintén segíthet, de nem szabad túl sokat inni belőle, mert gyomorpanaszokat okozhat.

Terhesség, várandóság ideje alatt a zsálya tea fogyasztása TILOS!!! Ugyanis stimuláló hatása lehet a méhre!
Ugyan így TILOS a zsálya tea fogyasztása szoptatás ideje alatt!


Izzadásgátló krém
Ma már drogériákban és gyógyszertárakban is kapható kifejezetten izzadás gátló krém, ami tökéletes megoldást kínál. Érdemes azonban ezeknek a készítményeknek a leírását alaposan elolvasni.

Csúszóáram
A gyenge csúszóáram (maximum 40 V) szintén segíthet elsősorban azoknak, akik kóros verejtékezésben szenvednek. Sok bőrgyógyász ma ezt a kezelést kozmetikai kezelésként kínálja és hatékonyan alkalmazza.

Botox
A botox ma már nem csak ráncok és mély redők eltüntetésében hatékony, hanem izzadásgátlásban is.
Kézen ugyan olyan hatékonysággal, mint ráncok eltüntetésében.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat