18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

EPER lábak? – Neked is ILYEN van?

Megosztás
Szépség

Sötét szőrtüsző foltok a lábakon! Hogyan lehet eltüntetni őket? Mondhatni, rengeteg nő rémálma különösen meleg időben, amikor lábain megjelennek, jól láthatóvá válnak a sötét pontok. Tulajdonképpen ezek nem mások, mint a szőrtüsző bőr felszínén található kimeneti nyílásai. El lehet ezeket tüntetni? Mitől jelennek meg ezek a sötét pöttyök a lábakon?


Tavasszal és nyáron különösen fontos a nők számára, hogy lábaik makulátlanul szépek legyenek, de mi történik, ha sötét pöttyök jelennek meg rajtuk?
Tulajdonképpen úgy néz ki, mintha minden egyes szőrtüsző helye felszínre kerülne.
Ez nagyon zavaró lehet.
Tavasztól őszig a nők minden addiginál több időt töltenek szőrtelenítéssel, lábápolással, ami teljesen természetes.
Ennek a jelenségnek neve is van, az USA-ban például „eper lábaknak” nevezik.

Miért?

Mert a sötét pontok éppen úgy néznek ki, mint az epren található pici magvak.
Ám amíg az epret édesnek, kedvesnek találjuk, addig a lábakon megjelenő sötét pöttyökről ez már kevésbé mondható el.

Mitől jönnek elő ezek a sötét pöttyök?
Az úgynevezett „eper lábak” nem eltömődött pórusok vagy kiütések, hanem a szőrtüsző olyan része, ami a bőr felső rétege alatt közvetlenül található. Éppen ezért lesznek különösen láthatók borotválás vagy másfajta szőrtelenítés után.
Gyakran fordul elő erős és sötét szőrzettel rendelkező nőknél. Mit lehet tenni, hogy ezek a sötét pontok elhalványuljanak?

Borotválás

Ne borotváljuk lábunkat. Sokkal jobb az epilálás, gyantázás, lézerkezelés, tartós szőrzeteltávolítás, mert ezek a módszerek a szőrtüszőt is eltávolítják, ami a sötét pöttyökért tehető felelőssé.

Peeling

A peeling vagy más néven bőrradírozás vagy hámlasztás ugyan úgy segíthet a sötét pöttyök elfedésében, mint a borotválás mellőzése. A bőrradírozás eltávolítja az elhalt bőrsejteket, melyek nem csak érdessé tehetik a bőrt, de melegágya lehet a baktériumok megtelepedésének.
Érdemes szőrtelenítés előtt bőrradírt alkalmazni, ami felpuhítja a bőrt, ami segít a még ki nem bújt, közvetlenül a bőr felszíne alatt található szőröknek előbújni.

Peelinget készíthetünk házilag is cukorral és olívaolajjal.
Csak keverjük össze őket, és dörzsöljük át vele a területet, majd langyos vízzel mossuk le. Az olívaolaj segít hidratálni a bőrt, míg a cukor ledörzsöli az elhalt hámsejteket.

Fürdőszivacs

A fürdőszivacs szintén hatékony lehet gyengéd peeling-ként, de vigyázzunk vele!
2-3 használat után öntsük le forró vízzel vagy cseréljük le, mert a szivacsban nedves környezetben a baktériumok könnyen elszaporodnak, és bőrfertőzést kaphatunk.

Testápoló, hidratálás

A sötét pöttyök elhalványításában segíthet, ha a bőrt hidratáljuk, nem hagyjuk kiszáradni. Kiszáradt bőrfelületen a sötét szőrtüszők sokkal jobban láthatóvá válnak.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Szépség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek