18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A nyak mudrái - 3 nyakfájdalmat oldó kéztartás - Nyakfájdalom LEXIKON

Megosztás
Egészség

Hogyan kezdjen hozzá a mudrák végzéséhez? Mitől fájhat a nyak? Mire kell figyelni a gyakorlat közben? A mudrákat a nap bármely szakaszában gyakorolhatja. Legmegfelelőbb időpont reggel (ébredés után) vagy az esti órákban. A mudra megelőzheti a meditációt, mert koncentráltabb, ellazultabb állapotba hoz.


A gyakorlat megkezdése előtt langyos vízzel öblítse le a kezét és az arcát! Igyon egy pohár vizet!


A kéztartásokat állva, fekve, ülve (törökülés, lótuszülés, széken ülés) vagy térdelve (a gát a sarokhoz ér) gyakorolhatja.
Fontos!
Nagyon fontos, hogy mindig kényelmes pózt vegyen fel. Gerincét tartsa egyenesen! Bármilyen helytelen testtartás megzavarhatja az energia áramlását a fő energiacsatornákban (nadikban).
Egy mudrát az adott kéztartásnál előírt ideig tartson ki! Általában naponta egyszer-kétszer ajánlott ugyanazt a kéztartást végezni (lehet reggel és este is).

Egy nap 4-5 különböző kéztartással is gyakorlatozhat. 

Arra érdemes figyelnie, hogy lehetőleg egy szervrendszerre ható mudrákat vegyen fel (mert ezek felerősítik egymás hatását)! Étkezés után legalább 1 óra teljen el a mudravégzésig!

A leggyakoribb betegségeknél az ujj-jóga szinte azonnal (15-30 percen belül) javulást eredményez (egyes esetekben másnap következik be a gyógyulás; szükséges az esti gyakorlatozás után a mélyalvás fázis, amikor a bioinformációk fizikai testi szintre is átíródnak beindítva a szervspecifikus öngyógyító folyamatokat).

Krónikus problémák esetén egy mudrát 2-3 hétig (napi 2-szer) végezzen! A kúra sok türelmet, alázatot és kitartó munkát igényel. Az ujj-jóga módszerét kombinálhatja a hagyományos akupunktúra, a nyugati orvostudomány, a gyógynövénytan, a csontkovácsolás, a masszázsterápiák, a jóga, a reiki és az ájurvéda eljárásaival. Ezek ötvözésével lerövidíthető a gyógyulási folyamat.

Akut problémák esetén már 1-3 nap elteltével érzékelhető a hatás.

Mit nem szabad?
Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több problémát! Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bioinformációt feldolgozza! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal! 
Vannak olyan pozitúrák, amelyeknél a kezelés utáni napon válik érezhetővé a hatás. 
Egy póz kitartásának időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától és erőnlététől is. 
Idősebbek rövidebb ideig végezzék a megterhelőbb kéztartásokat!

A mudrákat mindig az egyes kéztartásoknál megjelölt testrész előtt tartsa ki (a megadott ideig)! Felerősítheti az adott kéztartás hatását, ha mindig a „Testi hatások”-nál felsorolt fájdalmas (problémás) testrész előtt tartja a mudrát.

Griva-mudra (nyakfájdalom kéztartása)Csigolyameszesedés, porckorongsérv és reuma okozhatja a tarkó vagy a nyak környékére korlátozódó fájdalmat. 

Lelki okai:
Keménység, görcsösség, élvhajhászás, megfutamodás, lelki tartás hiánya, lelki szegénység, jelen életbeli másokról alkotott negatív érzések, tudatalatti ellenállás, testi adottságok miatti elfojtott elégedetlenség, korábbi partner iránti tudatalatti gyűlölet, veszteségtudat miatti szenvedés, tudatalatti csüggedés, érzelmi tehertétel.

Mentális okai: 
Mások manipulálása, értéktelenség tudat, csúszó-mászó hízelgés, haladásellenesség, áhítatoskodás, perverzió miatti bűntudat.

Kéztartása: 
A két mutatóujj hegye összeér.A hüvelykujjak mindkét kézen a térdeplő pozícióban álló középső ujjak körömágyát nyomják. 3 percig a nyak előtt kell tartani, majd 3 percig úgy, hogy az összeérintett mutatóujjak az állcsúcs marma pontját (hanu) érintsék (közben egyszer mondja el a megerősítést)!

Megerősítés:
Áradjon az isteni gyógyító energia a mentálvilágból név XY mentáltestébe, onnan íródjon át az asztráltestébe, majd a fizikai testébe X településen év, hó, nap-tól egyre erőteljesebben oldja fel nyakizmainak merevségét, görcsét! A legmagasabb áldás megvalósulása nevében ÁMEN!

Krikatika-mudra (kéztartás tarkótáji fájdalom esetére)


Depresszió, szorongás, tartós túlterhelés, huzat, tartós hideghatás, rándulás, túlterhelés okozta gyulladásos ödéma, a nyaki gerinc degeneratív elváltozásai, a nyaki kisízületekből kiinduló fájdalom, gyöki vagy hosszúpálya tünetekkel is járó tumorok okozzák,

Lelki okai:
Ellentmondásosság, tudatalatti érvényesülési vágy, túlzott gyönyör utáni vágy, szexualitás miatti szorongás, szeretni képtelenség miatti szorongás, ellenséges viszony miatti szorongás, túlzott önösség, személyiséget beárnyékoló negatív hatások, tudatalatti gyűlölködés, tudatalatti dominanciavágy, túlzott aggályoskodás, kényszerű szigor, felelősségre vonás miatti szorongás.

Mentális okai:
Önbecsülés hiánya, sötét ösztönök miatti bűntudat, átkozódás, átverés miatti ártószándék, párkapcsolati problémák miatti ártószándék, ingerültség miatti ártószándék, jelen életbeli lezáratlan konfliktusok miatti bűntudat.

Kéztartása: 
A 2 középső ujj és gyűrűsujj hegye összeér. A bal hüvelykujj hegye alulról érinti őket. A többi ujj egyenesen kinyújtva. 5-7 percig a nyak magasságában kell tartani, közben egyszer elmondani a megerősítést.

Megerősítés:
Áradjon az isteni gyógyító energia a mentálvilágból név XY mentáltestébe, onnan íródjon át az asztráltestébe, majd a fizikai testébe X településen év, hó,nap-tól végleg törölje a nyaki kisízületekből és ideggyökökből kiinduló fájdalomjelet! A legmagasabb áldás megvalósulása nevében ÁMEN!

Mantha-mudra (kéztartás nyakmerevség esetére)


Helytelen testtartás, huzat, túlhajszolt életvitel, stresszes életmód, idegirritáció vagy becsípődés okozta állapot, amely fejfájást, szédülést, zsibbadást és rossz közérzetet idéz elő.

Lelki okai:
Ingadozás, kapcsolati problémák, kisebbrendűségi komplexus, begerjedés, partneruralási vágy, nemkívánatos vágyak, elveszettség érzet, elfojtott spiritualitás miatti szorongás, érintés hiánya miatti szorongás, félreértés miatti szorongás, feszült helyzet miatti szenvedés.
 
Mentális okai: 
Heccelődés, mulandóság téveszméje, szexuális hátterű bűntudat, téves megítélés miatti bűntudat, negatív jövőkép miatti szkeptikusság, megfelelés.

Kéztartása:
A jobb középső ujj hegye a jobb hüvelykujj tövét érinti.
A jobb kéz többi ujj ökölbe görbítve. Kezeit a nyak magasságában tartsa 5-7 percig, közben mondja el négyszer a megerősítést!

Megerősítés:
Áradjon az isteni gyógyító energia a mentálvilágból név XY mentáltestébe, onnan íródjon át az asztráltestébe, majd a fizikai testébe X településen év, hó, nap-tól egyre erőteljesebben lazítsa fel nyakizmait, oldja fel fejbiccentő izmának, tarkóizmának merevségét, görcsét! A legmagasabb áldás megvalósulása nevében ÁMEN!

Késmárki László


A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek