18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A koszos HAJKEFE roncsolja a HAJSZÁLAKAT – Így tisztítsd meg

Megosztás
Életmód

A hajkefe az egyik legfontosabb és legkedveltebb szépségápoló termék. Mint ilyen, akár tönkre is teheti a hajadat! Ezért fontos, hogy a hajkefédet mindig megtisztítsd! Tippek hajkefe tisztításhoz.


A hajkefe nélkülözhetetlen minden nő fürdőszobájából, naponta többször is használjuk, de csak kevesen tudják, hogy nem csak a hajkefe minősége számít hajunk egészségének megőrzésénél, hanem az is, mennyire tiszta. 


Nyilvánvalóan nem olyan szennyeződésre érdemes gondolni, mint, ami cipőnk talpán található, mégis a hajkefében megtapadó hajszálak, szöszök és por roncsolhatják hajunk szerkezetét.
Miért?
Első sorban a hajkefébe tapadt hajszálak azok, melyek a még ép hajszálakat is megrángatják, ami átsimítjuk vele hajunkat. 

Másodsorban a higiénia az, amire csak kevesen gondolnak, pedig szintén fontos szerepet játszik nem csak hajszálak egészségének megőrzésében, hanem fejbőr esetén is.
Ugyanis az elhalt hajszálak, hajkefébe tapadt szöszök, a házi por, mind mind fertőzésveszély forrásai. 

Különösen azoknak érdemes hajkeféjüket minden addiginál is tisztábban tartania, akik valamilyen fejbőr betegséggel küzdenek.
A piszkos hajkefe felsértve a fejbőrt, igazi melegágya lehet a baktériumok fejbőrbe jutásának.

Több tippet is érdemes lehet megfogadni hajkefe tisztítás terén.

Az első, hogy használjunk ollót, amivel a hajkefe sörtéi között elvágjuk a hosszabb hajszálakat, így azok könnyen eltávolíthatók lesznek.
A hajszálak kiszedéséhez használhatunk stílfésűt, amivel könnyen kihúzhatjuk a hajszálakat a hajkeféből.
Csak ezután érdemes a vizes megoldást alkalmazni!

Csak meleg vízzel lemosva a hajkefét, az nem lesz makulátlanul tiszta.

Ezért érdemes hajsampont használni a tisztításhoz és mellé egy már nem használatos fogkefét is segítségül hívni.
Ugyanis a fogkefe feje éppen olyan kicsi, hogy a hajkefe sörtéinek a tövéhez is elérjen. A hajsampon pedig éppen azokat a szennyeződéseket képes kíméletesen eltávolítani, melyek a hajjal kapcsolatosak.  

Aki még ennél is akkurátusabban gondolná megtisztítani hajkeféjét, annak ajánlott lehet, ha legvégső lépésként gyógyszertári alkohollal is áttörli hajkeféjét.

És van még egy megoldás, bár ezt a lehetőséget nem támogatják azok, akiknek van kedvenc hajkeféjük…
Venni egy újat!

Neked van kedvenc hajkeféd?

Hány éve használod?

Véletlenül se próbáld meg!

Lapozz tovább és olvasd el!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat