18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezért találják a nők az egyenruhás férfiakat vonzónak! – Automatizmus és pszichológia

Megosztás
Női lélek

Neked tetszenek az egyenruhát viselő férfiak? Orvos, rendőr, kapitány, pilóta, ügyvéd, és még sorolhatnánk…. De miért váltják ki ezt az érzést a nőkből? Egy kis pszichológia!


Egy tanulmány szerint a nők az egyenruhát viselő férfiakat kifejezetten vonzónak találják.
Vajon mi rejtőzhet a klasszikus egyenruha mögött? Miért találják a nők mindennél jobban vonzónak, ha egy férfi egyenruhát visel?

Függetlenül attól, hogy orvos, rendőr, tűzoltó, pilóta, mindegyik munkakör egyenruhát követel meg, és ez valami miatt a nőkből extra szimpátiát vált ki.
Ennek vajon mi az oka?
Mi áll ennek a különös vonzásnak a hátterében?

Válaszok
Több oka is lehet.
Az egyenruhát viselő férfiak különleges magabiztosságot sugároznak, és e mellé párosul az úgynevezett munkahelyi pozíció, amit automatikusan nagy felelősségtudattal párosítanak a nők.

És ez még nem minden!

Ezen tulajdonságok mellett tudat alatt a nők elegánsnak tartják a férfiakat, akik szerintük jó eséllyel rendelkeznek kiemelkedően jó egzisztenciával.

A tudás sem marad el ebből a pszichológiai kérdéskörből, mert szintén tudat alatt a nők úgy gondolják, hogy ezek a beosztások folyamatos képzést igényelnek, ráadásul kitartó energia szükséges hozzájuk.

Ezt nem is gondolják rosszul!

Ki ne szeretne olyan férfit maga mellé, aki intelligens, csinos, jó egzisztenciával rendelkezik, határozott, erős jellem?

Lovagok és a történelem

Nem véletlen, miszerint a középkorban a lovagok is ugyan ilyen szimpátiát váltottak ki a nőkből, hiszen különleges feladatuk volt, erősek voltak és bátrak. Akkor ez volt az, ami a nőket lenyűgözte.
Felelős viselkedésük, bátor megjelenésük révén a nők automatikusan vonzódtak a lovagokhoz. 
Milyen érdekes, hogy az automatizmus még a középkorban is jelen volt, csak akkor ezzel a kérdéskörrel pszichológiailag nem foglalkoztak.

Hierarchia

A legvonzóbb szakmák a felmérés szerint a következők


Lapozz tovább és olvasd el!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat