18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Vércsepp és menstruációs EMOJI – JÖNNEK- Ez lesz a jelentése!

Megosztás
OnLány

Jönnek a menstruációval kapcsolatos emojik! Nem mintha ezek lennének a jövő kedvenc ikonjai, mégis fontosak lesznek! Tanuld meg használni! Vannak, akik nem örülnek neki…


Az emojik szerves részei lettek mindennapjainknak, hiszen ma mér egy komplett üzenetet meg lehet írni belőlük akár úgy, hogy nem formálunk szavakat.
Igen kifejezők!
Ma már íratlan szabályok léteznek emojik használatával kapcsolatban is.
Most tanulhatunk valami újat!
Jönnek ugyanis a menstruációval kapcsolatos emojik, mint a vércsepp, tisztasági betét, alsóneműn vércsepp.
Többeket megosztanak ezek az ikonok és el sem tudják képzelni, minért is lehet ezekre szükség.
Pedig van/lesz jelentésük, még ha ez a többségnek nem is tetszik.
230 új emoji kerül fel a palettára 2019-ben.

Többségében a nők egyenjogúságának szimbólumai lesznek ezek.
A nők jogainak szervezete, a brit (Plan International) már 2017-ben elindított egy menstruációs emoji kampányt, mert a téma ez a téma még mindig tabunak számít, és sajnos nem csak az úgynevezett fejlődő országokban. Sok országban a nők teljesen ki vannak rekesztve ezen a területen is.
Az emojiknak ebben a témakörben az lenne a küldetésük, hogy segítse a nőket, képesek legyenek a témáról beszélni, és a rengeteg helytelen információ áradat közül ki tudják szűrni a helyeseket. 
Mivel önmagában a menstruációs emojik nem voltak túl népszerűek felvetés után, a a szervezet úgy döntött, hogy stratégiailag jó lehet, ha egy véradási kampánnyal vonják össze. Így érhették el, hogy ezek az új és sokakat megbotránkoztató témájú emojik mégis megjelenjenek a kínálatban. Meg is kapták az engedélyt!

Lucy Russel a Plan International fő képviselője elmondta, hogy ezeknek az emojiknak a megjelenése igazi mérföldkő a menstruációs téma modernizálásában, és nagyon sokat segíthet a ma még tudatlanok számára is. A tabu falai ezzel ledőlhetnek végre. 

Természetesen a menstruációs emojik megjelenése még csak kis lépés ebben a témában, de világszerte megváltoztathatja a nők életét.
Megosztó jelek
A cikkek világszerte megjelentek, és a hozzászólásokban nagyon sok a negatív visszhang, sugárzik a rosszindulat. 

De ezzel semmi probléma nincsen, mert az alkotók a negatív kritikát is pozitívnak értékelik, hiszen beszélnek róla az emberek.
Ez is azt jelentheti, és akár igazolhatja is, hogy a nők egy része mennyire nincsen tisztában saját testének működésével, van, aki el sem tudja képzelni, hogy vannak olyan elmaradott országok, ahol a nőknek semmilyen anatómiai fogalma nincsen arról, mit jelent a menstruáció.

Pedig a létet határozza meg, hogy egy nő menstruál-e, képes-e utódot szülni.
Éppen ezért is értékelhető rendkívül fontosnak, hogy ezek az emojik végre bekerüljenek a kínálatba.

Belegondolva, történik valamilyen pozitív előrelépés, és ha mi nem szeretnénk használni ezeket a jeleket, akkor nem fogjuk használni. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat