18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nagy fenék egyenlő EGÉSZSÉG?

Megosztás
Életmód

Ó, micsoda anomális lehet a következő kutatási eredmény! A nagy fenék feltételezheti az egészségesebb létezés? A nagyobb fenékkel rendelkező nők egészségesebbek lennének, mint a kis fenekűek? Több szempontból is igaz lehet az állítás!


Míg a nők túlnyomó többsége azon van, hogy kisebb legyen feneke, fogyókúrázik, esetleg koplal is, addig könnyen kiderülhet, hogy nem is lenne erre olyan nagy szükség.

A nagyobb fenékkel rendelkező nők örülhetnek, ugyanis az Oxfordi Egyetem kutatói 16.000 nőt vettek be egy kutatásba, hogy megállapítsák van-e összefüggés a fenék mérete és az egészség között.
Kiderült, hogy a nagyobb fenék, alacsonyabb magasság párosulva akár eredményezhet egy rendkívüli ellenálló képességet bizonyos krónikus betegségekkel szemben.

Konstantinos Professzor szerint, aki a vezető kutatója volt ennek a tanulmánynak, a magasabb testzsír arány megfelelő eloszlása fontos az egészség szempontjából. Kiderült egy korábbi kutatásból az is, hogy a combon és csípőn található zsírréteg szintén elengedhetetlen fontosságúak, ha egészségesek szeretnénk lenni.

A nagy fenék egészségesen tart!

Miért lehetséges ez?

A kutatók ezt a következőképpen magyarázzák.
A nagyobb fenékkel rendelkező nők esetében alacsonyabb a glükóz és koleszterint szintje, és magasabb arányban találhatók meg az Omega 3 zsírsavak. Az Omega 3 zsírsavak nagyon fontosak egészségünk szempontjából, különösen az agyi fejlődés területén.
Ezen túlmenően a magasabb, teltebb nők esetében a leptin szintjük is magasabb. A leptin szint befolyásolja a hormonszintet, tulajdonképpen az egész hormonháztartást szabályozza, mindezek mellett gyulladáscsökkentő hatásúak, kardiotonikus és anti-diabétesz hatást is gyakorolnak.
A nagy fenékkel rendelkezőnők esetében ezért kevésbé felfedezhető az anyagcserezavar vagy szív és érrendszeri betegség.

Nagy vagy kicsi?
Vigyázat, ha arról van szó, hogy milyen nagy legyen a fenék!
Ugyanis az elhízás, túlzott zsírfelesleg egészségkárosító hatású.
De edzéssel formálható a fenék, és nem kell lapos fenékre törekedni.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a hasi zsír és a testzsír nem egészséges, és olyan egészségügyi problémákhoz vezethet, mint például a magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterinszint.
Tehát a válasz nem is olyan egyszerű!
Sem a túl kicsi, sem pedig a túl nagy fenék nem egészséges…


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek