18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A CSOKOLÁDÉ segít megfázás ellen – Hatékonyabb, mint a köhögés elleni szirupok

Megosztás
Egészség

Egy új tanulmány szerint a csokoládé köhögés csillapítására hatékonyabb lehet, mint a köhögés elleni szirupok. Mi van a csokoládéban? És mi van a köhögéscsillapító szirupokban?


A lehető legjobb hír az igazi csokoládé imádóknak is, miszerint a Yorkshire-i Hull Egyetem tanulmánya szerint a csokoládé hatékony ellenszere lehet a köhögésnek.

Miért éppen a csokoládé?
A köhögés elleni szirupok általánosságban kodeint tartalmaznak. Ez egy olyan hatóanyag, mely csillapítja a köhögést, ám fáradtságot okoz, és akár fennállhat a függőség veszélyes is.
Éppen ezért a köhögéscsillapító szirupok setén is mindig tájékoztatják a betegeket, hogy nem szabad túl sokáig alkalmazni.
A csokoládé nem tartalmaz kodeint! Ráadásul könnyen emészthető.


Hogyan segít a csokoládé köhögés ellen?
A csokoládé ugyan nem tartalmaz kodeint, viszont megtalálható benne teobromin, mely csökkenti a köhögés reflexét. A teobromin blokkolja az idegvégződéseket, ezzel csökkentve az aktivitásukat.
Itt lép életbe a csokoládé szín szabálya!
Minél sötétebb a csokoládé, annál magasabb a teobromin tartalma, ezzel párhuzamosan pedig jobban csökkentheti a köhögést.
Mindazonáltal érdemes tudni, hogy akármilyen csokoládé nem lehet alkalmas a köhögés csillapítására, csakis a minimum 70% kakaó tartalmú a megfelelő.

Azonban a csokoládé nem gyógyít!

Hiába képes a köhögés intenzitását csökkenteni a csokoládé, meggyógyulni tőle nem tudunk. A kiváltó okkal azonban nem tud hatékonyan harcolni.
Ezért nem szabad lemondanunk az orvosi kivizsgálásról és szakszerű kezelésről. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek