18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hólyagok a nyelven – Ezt lehet tenni ellenük!

Megosztás
Életmód

A nyelven lévő hólyagokat „aftának” is nevezik, ám ezeknek semmi köze nincsen az aftához, és pattanásokhoz sem! Van oka, miért jelennek meg, és lehet is tenni ellenük!


Mik ezek a pici hólyagok a nyelven?

Tulajdonképpen apró gyulladásokról van szó, melyek kialakulhatnak fokozott tápanyaghiány következményeként, de megjelenhetnek különösen savas élelmiszerek fogyasztása után, mint például egyes gyümölcsök (narancs, mandarin, stb.).Általában ezek az irritáló hólyagok a nyelven pár nap elteltével elmúlnak, éppen úgy, ahogyan előjöttek, észrevétlenül.
Amennyiben ez nem történik meg, érdemes orvoshoz fordulni, mert a nyelven megjelenő apró hólyagokat okozhatja herpesz vírus is!

A következő tippek segíthetnek a nyelven lévő hólyagok eltüntetésében, amennyiben azok nem valamilyen fertőzés hatására jelentek meg.

Szegfűszeg vagy zsályaolaj
A szegfűszeg és zsályaolaj is természetes gyulladásgátlók. Egyszerűen tegyünk pár cseppet belőlük nyelvünkre. Ecseteljük, akár naponta többször is. És öblítsük ki szánkat kezelések után körülbelül 20-30 perccel.

Szájhigiénia
Nagyon fontos, hogy szájüregünket szinte csíramentesen tartsuk, amíg a hólyagok jelen vannak. Ezt segítheti a napi többszöri fogmosás, öblítés szájvízzel. De ugyan így segíthet a sós vízzel történő öblítés is.

Zsálya tea
A zsálya gyógynövénynek szintén gyulladáscsökkentő és egyben fertőtlenítő hatása is van. A belőle készült tea szintén segíthet a nyelven megjelent hólyagok megszüntetésére, és a felülfertőzés megelőzésére. Óránként érdemes meginni belőle 2-3 kisebb csészével.

Zsír és cukormentesség
A baktériumok szeretik a zsírt és cukrot. Annak érdekében, hogy elkerüljük a gyulladást szájüregünkben, érdemes ezeket mellőzni étrendünkből.

Immunrendszer erősítése
C-vitamin, B-12-vitamin, nagyon fontosak az immunrendszer számára. Ezek nagy mennyiségben megtalálhatók például a paprikában, kelkáposztában, brokkoliban, tojásban vagy a tengeri halakban.

Nem szabad kinyomni!
ÓÓÓ, hányan próbálkoztak már vele, hogy ezeket a nyelven megjelenő hólyagokat kinyomják!
Még az a szerencse, hogy a nyelv nagyon sikamlós, ezért csak keveseknek sikerül!
Ugyanis ezeket a hólyagokat nem szabad kinyomni! Mert a nyelv pórusai nem tudnak eltömődni, tehát nem is lehet belőlük mit kinyomni, ellenben meg lehet sérteni a nyelvfóliát.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek