18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2019- február havi horoszkóp – Kiugró változások hónapja

Megosztás
Asztrológia

Az év 2. hónapja, és a kettes számhoz hűen némi dualitást érezhetünk a hónap energiájában is. Ekkor van farsang és a legtöbb bál, ugyanakkor a fizikai megtisztulásról is szól, hiszen február 14-én kezdődik a 40 napos nagyböjt húsvétig. Neked mit HOZ ez az időszak?


Egyes források szerint a hónap a tisztulás ünnepéről (februarius mennis) kapta nevét, de régen hívták a Böjt elő havának vagy Jégbontó hónapnak is. Mindegy is a lényeg, hogy hivatalosan a tél utolsó hónapjához érkeztünk, ami a vízöntős és a nyilasos energiájának köszönhetően kissé bolondos ugyanakkor lelkesedést, belső hit erősödését hozó hónap. Mindemellett kissé zaklatottnak érezhetjük magunkat, de ez belső jelzésünk lesz arra, hogy nem vagyunk egyensúlyban.A jó hír az, hogy ez a hónap retrográd hatástól mentes, így a bolygók külön nehezítést nem adnak számunkra. Ráadásul a januári Telihold is segítséget nyújtott ahhoz, hogy elengedjük a bennünk működő önkorlátozásokat. Ettől még persze lehetnek megoldásra váró feladatok, amik családi kapcsolatainkat érintik, de a cél az, hogy a tavasz friss energiáját egy minőségileg magasabb szinten élhessük meg. 


A hónap energiája hatással lehet saját belső egységünkre, harmóniánkra, ha ezzel hadilábon állunk. Sokszor hivatkozok a saját felelősség felvállalására, és ez nem véletlen, mert ennek igénye a Szaturnusz bolygó Bak jegyébe lépésével egyre sürgetőbbé vált. Legalábbis, ha a sorsbolygó támogatását szeretnénk élvezni, és nem a hátráltatása miatt szenvedni. Most azonban a másik sorsbolygó, a Jupiter, segítségünkre siet, és támogatásának köszönhetően könnyebben lépünk a változás útjára.

Ebben a hónapban feszültséget főleg akkor érzünk, ha még mindig egy helyben topogunk, és még midig nem teszünk lépéseket azért, hogy sorsunk jobbra forduljon. Érdemes tudatosan figyelni önmagunkra, a nehézséget okozó eseményekre, mert otthonunk harmóniája is felborulhat, ha nem tesszük meg a kellő lépéseket.

Kezdjük saját magunkkal.
Belső feszültségünk egyre növekedhet, ingerültebbé válhatunk, ha nem vagyunk egységben, ha belső harmóniánk felborult. 

Ennek oka, hogy lelki szinten igényeljük a változásokat, és ebben most már az Uránusz bolygó is „segít”, nem tűrve a halogató magatartást. 

A sors támogatását akkor élvezhetjük, ha szívünk szerinti dolgokat teszünk, ellenkező esetben egyre inkább késztetést érzünk arra, hogy kiszaladjunk a világból. 

A megoldást az hozhatja el, ha nem hallgatunk, hanem kimondjuk azt, amire vágyunk és változtatunk azon, amit korlátozónak érzünk. 


Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem tehetjük azt, amit szeretnénk, de egyenlőre nem érzünk erőt ahhoz, hogy változtassunk. Ilyenkor a megoldás az elfogadás és a szemléletváltás. 

Amikor egyfolytában azon kesergünk, milyen rossz dolgunk van, azzal csak a rosszat erősítjük, és magunkat egyre jobban lelombozzuk. Viszont ha keressük a nem annyira jóban a jót, akkor az lelkünknek is jót tesz, és csodás megoldásokat vonzhat be az életünkbe. 

Bármikor megállhattok egy pillanatra, megpihenhettek és saját magatokra figyelhettek, megadva magatoknak a boldog pillanatot. Nem mindegy hogyan gondoltok saját életetekre és mindez csak egy betűn múlik. Gondolhatjátok azt hogy „Szar az élet” de azt is hogy „Szép az élet". Csak egy betűn múlik, mit erősítetek.

Folytassuk a kapcsolatokkal

Amikor a családi kapcsolatokat még mindig a felesleges terhek felvállalása, régi korlátozó családi minták vezérlik, akkor felerősödhetnek az ellentétek, ami elég hangos robajjal törhet ki. Ugyanakkor mi is egyre rugalmatlanabbá, merevebbé válhatunk. 

Testi szinten akár ezt érezhetjük mozgásunkban, térdproblémákban, hát/derék fájásban vagy kövesedésben. A harmóniát viszont visszaállíthatjátok tisztázó beszélgetéssel és egyfajta újratervezéssel, ami mindenki céljaira tekintettel van. Egyszerre van szükség csapatmunkára, de a csapatmunka mellett az egyéni célok tiszteletben tartására is. Tehát a megoldást azt fogja elhozni, ha szembenézünk a konfliktusforrásokkal, megoldást keresünk, bízva magunkban és kiállva saját érdekünkben. 

Ha úgy érzitek egyedül nem megy, akkor a hónap energiái segítenek abban is, hogy külső megoldást kérj, valamilyen terápiába, önismereti módszer elsajátításába kezdve. Azt viszont tartsátok szem előtt, hogy senki nem tudja a bennetek lévő blokkot nélkületek kioldani, törölni. A Ti belső munkátok nélkül ez csak látszatmegoldást hozhat, másra hárítva a felelősséget. A terápia segít abban, hogy tisztább rálátásotok legyen a problémára, amin aztán tudatosan dolgozhattok.

Tehát keressétek februárban is a megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át, amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét.

A hónap vízöntős és nyilasos energiák dominanciájával indul, így érdemes kihasználni az első 2 hetet bolondozásra, mulatozásra, majd az utána következő időszakot már inkább a visszavonulásra, a tavaszra való felkészülésre.

Nézzük meg most részletesen a hónap lehetőségeit

Február 2-án igen feszült hatással kezdődik a hónap, ami eltart pár napig. Az energia kiélezheti a helyzetet, hogy tisztábban lássuk, hol vannak problémák az életünkben. Mivel ez egy nagyon erőteljes hatás, mondhatni robbanékony elegy, ezért legyetek megfontoltak, mert hamar kellemetlen konfliktusban, veszélyes helyzetben találhatjátok magatokat. Főleg a hatalmi villongások okozhatnak problémát, ne akarjatok folyamatosan irányítani, megmondani másoknak mit tegyenek.Február 3-án indul, és 2-3 napig érezhetjük ezt a támogató hatást, ami ráadásul Újhold napja előtt kezdődik, így a teremtő időszakra is jó hatással lehet. Érdemes kihasználni, ha saját ötleteiteket meg akarjátok ismertetni másokkal, ha kapcsolati ügyekben szeretnétek változtatni. Főleg a különleges ötleteket, a saját szabadságotokat pozitívan befolyásoló elképzeléseket tudja hatékonyan támogatni az energia.
Arra azonban ügyeljetek, hogy a napi rutinfeladatoknak nem kedvez, így ha mégis erre kényszeredtek, akkor egyre idegesebbnek érezhetitek magatokat. Február 4-én késő este lesz Újhold a Vízöntő jegyében. Ugyanezen a napon a Bak jegyébe lép a Vénusz bolygó.
A most kezdődő növő Hold időszakában lehetőséget kapunk otthonunk megújítására, változtathatunk hangulatán, kényelmén és az egymás közti kommunikáción.
A Bak Vénusz komolyságot, kötelességtudatot és megfontoltságot hoz kapcsolati és anyagi ügyekben. Tény hogy most higgadtabbá válunk, azonban kissé rugalmatlanná is. Az Újhold vízöntős energiája viszont igényli a merészséget, és a változások kezdeményezését, így tudatosan figyeljetek arra, hogy a komor energia ne beszéljen le benneteket terveitek megvalósításáról, vagy ne vigyen bele negativitásba.Február 8-a kimondottan szerencsés napnak ígérkezik, amikor tettre készek vagyunk ötleteink megvalósítására. Érdemes nagyban gondolkodni, optimistán tekinteni a jövőbe, hiszen sorsikus támogatást kapunk. Főleg a mai napra igaz az, hogy jól képviseljük álláspontunkat, lebeszélhetetlenek vagyunk terveinket illetően. A hatás ezen a napon a legerősebb, de még egy két napig érezzük az utóhatását. Viszont kicsit nehezen férünk a bőrünkbe, de legalábbis nehezebben megy a napi rutin az egyhelyben üldögélés. Mindenképpen aktív napot tervezzetek, nehogy a belső nyugtalanság miatt türelmetlenebbek, idegesebbek legyetek.Február 10-én idegileg túlfeszülhetünk, folyamatosan mehet az agyalás, nem tudjuk elménket lecsendesíteni. A túlpörgést az okozza, hogy az uránuszi energiák mindenképpen valamilyen változatosságot szeretnének, így ötletekkel bombázhatnak minket. Legyetek óvatosak, mert a hatás enyhébb esetben okozhat konfliktust, de balesetveszélyes helyzetekbe is kerülhettek. Kimondottan jó az energia ahhoz, hogy ötleteiteket leírjátok, de egyenlőre ne kezdjétek el kidolgozni. Viszont lehet, hogy pont ez a nap segít abban, hogy eredeti módon közelítsetek egy régi problémához.
Figyeljetek oda, és ha úgy érzitek a fejetekben lévő zaj már túlzás, és nem csillapszik, akkor tudatosan keressetek egy kis nyugalmat, vagy mozogjatok, és legyetek óvatosak!
Ugyanezen a napon a Merkúr bolygó a Halak jegyébe lép, ami kissé könnyebbé teszi a másik hatást.
A Merkúr a Halak jegyében érzelmekkel töltődik, ami befolyással lehet tisztánlátásunkra, racionalitásunkra. Amíg a bolygó ebben a jegyben tartózkodik leginkább intuíciónkra hagyatkozhatunk. Az időszakban arra is ügyelnünk kell, hogy kicsit nehezebben szólalunk meg, gondolatainkat inkább magunkban tartjuk. Jusson mindig eszetekbe, hogy a hallgatással nem oldódik meg semmi, a problémákat jobb kibeszélni és megoldást keresni rá. Február 13-án még érezzük a 10-i hatást és máris egy újabb nehezítő energia érkezik, persze csakis azért okozva feszültséget, hogy kikényszerítse a megoldást. Úgy érezhetjük, mintha minden idegszálunk megfeszülne, és robbanásveszélyes állapotban kerülhetünk. Főleg a tüzes temperamentumúakra hat hergelően az energia, de mindenki más is megérzi ezt. Hagyjátok a napi dolgaitokat, bolondozzatok, mozogjatok és keressétek a vidámságot. A nevetés ilyenkor a legjobb feszültségoldó! A közlekedésben viszont óvatosan!

Lapozz tovább és olvasd el a többi nap előrejelzését is!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat