18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Az élet befolyásolja a hajat, a haj befolyásolja az életet - Te miről lennél képes lemondani a szép hajért?

Megosztás
Szépség

Az élet befolyásolja a hajat, a haj befolyásolja az életet: a nők egyharmada egyhavi forró együttlétről is lemondana a tökéletes álomhajért …avagy a hajunk állapotát meghatározza, ahogy a közeli kapcsolatainkat és a jövőbeli céljainkat alakítjuk?


A Yale Egyetem professzora, Marianne LaFrance és a Pantene nemzetközi felmérése
10 országban élő nők körében

A SZUPER HAJ TITKA A JÓ MENTÁLIS ÉS FIZIKAI EGÉSZSÉG
Van az angolban egy kifejezés: good hair day. 
Bár magyarul ez még nem egy bevett mondás, ám a jelentése annál többet takar, persze elsősorban a nők körében. Egy igazán jó haj-napon hajunk tökéletességének érzése átterjed egész fizikai állapotunkra, sokkal szebbnek, erőteljesebbnek érezzük magunkat, és jobb tőle az általános közérzetünk is. Az egészséges és szép haj nemcsak magabiztossá tesz, de a legújabb kutatások szerint ezenfelül még több érzelmi és pszichológiai előnyel járhat.

Egy nő számára egy jó haj-nap összefügghet azzal is, hogy társadalmilag hatékonynak, fizikailag erősnek, és mentálisan rugalmasnak érzi magát. Ezek, és más meglepő eredmények derültek ki Marianne LaFrance, Ph.D., a Yale Egyetem pszichológiai tanszéke professzorának kutatásából, aki a P&G-vel közreműködve évekig tanulmányozta az ún. “jó haj napok” pszichológiai hatását. A három kontinensen átívelő, 10 országban végzett 3000 fős interkulturális felmérésben 18-35 év közötti nők vettek részt.

A Pantene tanulmánya szerint az egészséges életmódot folytató nők valószínűleg pozitívabbak hajukkal kapcsolatban is. A testmozgás, a helyes táplálkozás, a pihentető alvás, az aktív társasági élet és a megfelelő mennyiségű pihenés a hajjal szembeni elégedettség növekedését eredményezi. A stressz-szint emelkedésével párhuzamosan ugyanakkor csökken a szép és egészséges haj érzése. “Már többet tudunk arról, hogy mit is jelent a jó haj nap. Korábban nem fedeztük fel a kapcsolatot a tökéletes haj és a társadalmi, fizikai erő érzése között. A haj megítélésének hatása sokkal átfogóbb, mint amire számítottunk”

- mondta Dr. LaFrance, a Yale Egyetem pszichológia tanszékének professzora.

A történelem során is fontos szerepet játszott a haj a fizikai vonzalom kialakítása és az önbecsülés területén, egy jó haj-nap pedig gyakran az önbizalom forrásaként szolgált. A mai holisztikus, egészséges és aktív életmódra összpontosító világban a “jó haj-nap” és annak hatása vajon új jelentést kapott? A Pantene tanulmánya arra törekedett, hogy megértse az egészséges életmód és az egészséges haj közötti összefüggést, valamint, hogy ez a proaktív megközelítés kiterjed-e a hajápolásra.

Mit okozhat egy jó haj-nap?


1. A kutatásban részt vevő országok válaszadói szerint a jó haj-nap egy produktívabb, kevésbé stresszes, nyugodtabb, társadalmilag erősebb, rugalmasabb, fizikailag erősebb és tudatosabb attitűddel jár együtt. E következmények között a társadalmilag hatékony és fizikailag erős érzés volt a legkiemelkedőbb mutatója annak, hogy a nők mennyire érzik magukat elégedettnek a hajuk alapján. Vagyis a válaszadók szerint a jó haj-nap egyértelműen összefügg azzal, hogy egészségesnek érzi-e magát.

2. Általánosságban egy jó haj-nap legalább kétszer nagyobb valószínűséggel teszi lehetővé a nők számára, hogy erősnek érezzék magukat, mint a meditáció, egy terápiás találkozó vagy a jóga.

3. A kutatás alapján haj nagyobb hatással van arra, hogy a nők erősnek érezzék magukat, mint a divatos öltözködés, az ápolt bőr, vagy egy jó smink.

4. Azok a nők, akik egészséges életmódot folytatnak, és az alábbiakat betartják, többnyire elégedettebbek a hajukkal
• Vitaminok szedése
• Elegendő alvás
• Testmozgás heti 3-szor
• Kiegyensúlyozott szexuális élet
• Kevés stressz
• Helyes táplálkozás (napi 3-5 adag gyümölcs és zöldség)


5. A nők 44%-a 1 hónapnyi étterem- és kávézóba járásról is lemondana a tökéletes álomhajért

• 40%-a 1 hónapig lemondana az édességekről, desszertről az álomhajért cserébe
• kb. 1/3-a 1 hónapig lemondana a kedvenc ételéről vagy italáról 
• kb. 1/3-a lemondana 1 hónapnyi szexről
• A nők legkevésbé az alvásról (7%) és az ápolt, tiszta bőrről (7%) mondanának le a tökéletes haj érdekében
• 15% a mobiljáról is lemondana egy hónapig

6. Álomhaj = jobb napok:

• 51% egyetértett abban, hogy jobb a napjuk, ha jó a hajuk
• 53% boldogabb, amikor jó a haja 
• 46% többet mosolyog, mikor jó a haja

A tudomány és a Pantene
Tény, hogy az egészséges életmód és a táplálkozás befolyásolja jólétünket, valamint az általános megjelenésünket, bőrünk állapotát, formáját és természetesen a hajunkat. A Pantene tanulmánya most azt is kimutatta, hogy ez fordítva is működik: ha a hajunk jól néz ki, jobban érezzük magunkat, nagyobb önbizalommal, erővel rendelkezünk. Ezért is fontos, hogy odafigyeljünk hajápolási szokásainkra.

A Pantene több mint 70 éve készít tudományosan kifejlesztett, egészséges hajápolási termékeket. Az 1940-es években egy intenzív osztályon dolgozó svájci orvosokból álló csoport olyan felfedezést tett, mely megváltoztatta a hajápolás történetét. A bőr sérüléseinek kezelésére alkalmazott kezelés során észrevették, hogy a kezelt területen a szőr egyre erősebbé és vastagabbá vált. A svájci tudósok tanulmányozták a kezelést, és megállapították, hogy a B5-provitamin a „csoda” összetevő a haj egészségének javításában. A B5-provitamin – más néven a Panthenol - a B5-vitamin származéka. A B5-vitamin elengedhetetlen testünk sejtjeinek energiatermelésében, valamint részt vesz a bőrszövetek regenerálásában és a sebgyógyulásban. 1945 óta az összes Pantene termék B5-provitamint tartalmaz.


Az egészséges, szép haj esetében az erősség kulcsfontosságú

Mi teszi a hajat erőssé?

A hajszál 85%-a protein. A haj erősebb, mint az acél a hajat alkotó fehérjék bonyolult szerkezetének köszönhetően. A szálkéregben lévő fehérjék felelősek a haj szakítószilárdságáért, és a külső kutikula szerkezetének rendkívül tartós jellegét adják.

A hajszál 10%-át lipidek, a haj természetes olajai alkotják. A lipidek csillapítják a rost fehérjeszerkezeteit, mind a roston belül, mind a felületen. Biztosítják a hajszálak rugalmasságát, és lehetővé teszik, hogy törés nélkül görbüljenek.

A Pantene Superfood termékek további két értékes összetevővel bővültek: aktív antioxidánsokkal (amelyek erősítik a hajat az oxidatív stressz ellen, a Pantene aktív antioxidánsai fokozzák a haj védekezését, megkötik a a szabadgyököket, erősítik a haj fehérjéit és a lipidek oxidatív stressz elleni védekezőképességét) és aktív lipidekkel (amelyek erősítik a haj rugalmasságát, hogy ellenálljon a haj a mindennapi stresszel szemben, a szabadalmaztatott „gélhálózati technológián keresztül” szállított lipidek beleolvadnak a rostba, hogy belülről táplálják a hajat ezen alapvető tápanyagokkal), hogy az „álom haj” pillanat elérhetővé váljon minden nő számára.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Szépség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek