18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért fáj néha a HAJAD?

Megosztás
Életmód

Mindenkinek volt már fura érzése, amikor azt gondolta, hogy a haja fáj. Tulajdonképpen a fejbőr az, ami fáj. És ennek meg is van az oka!


Vannak napok, amikor fáj a „hajunk”, legalábbis mi ezt érezzük.
Igazán kellemetlen.
Különösen akkor jöhet elő ez az érzés, amikor például összekötött hajunkat kiengedjük.
Ilyenkor akár a legkisebb érintés is fájdalmat okoz.
Tulajdonképpen nem a hajunk fáj, hanem hajhagymáink.


Miért fáj a hajam?
A „hajfájdalom” egyik leggyakoribb oka a kiszáradt fejbőr.
Amennyiben a fejbőr nem rendelkezik elég nedvességgel, úgynevezett védő lipidfóliával, nem csak kirepedezik, és megjelenik a korpa például, hanem érzékennyé is válik.
A kiszáradt fejbőrbe csak kevesen tudják, de könnyen behatolhatnak a baktériumok, akár kisebb mini gyulladásokat is okozhatnak. Ezek a mini gyulladások keltenek fájdalomérzetet.

Mi segíthet hajfájdalom esetén?

Például az intenzív, rendszeres hajpakolások, hajbalzsamok használata.
Érdekes, miszerint amint megmossuk hajunkat, és rákerül a hajpakolás, hajbalzsam, percek után meg is szűnik a fájdalomérzet.
Extra tipp, ami még segíthet, és hajunkat sem kell megmosnunk, ha esténként megmasszírozzuk fejbőrünket. De jó tudni, hogy másnap reggel érdemes hajat mosnunk.
Ezek az apró trükkök segíthetnek elkerülni a „haj fájdalmat”.

Érdekesség

Lapozz tovább és olvasd el!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat