18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezt a hibát szinte mindenki elköveti tea készítésekor!

Megosztás
Konyha

Teafilter a pohárba, forró víz ráönt, picit állni hagyjuk és már készen is van? Ez azonban mégsem ilyen egyszerű, ha szeretnénk az egészségügyi kockázatokat elkerülni!


A tea maga az élvezet, meleg, aromás íze van, és még segíthet a fogyásban is.

Szinte mindegyik te dobozán megtalálható a következő felirat:
„Öntsünk a teafilterre forró vizet.”
A víznek tényleg forrónak kell lennie?

Minél tovább érdemes a teafiltert áztatni mielőtt megisszuk, és ennek meg is van az oka!

Ám nem mindegy, milyen hosszú ideig! 

Nem számít, hogy drága vagy olcsó teáról van-e szó, mert az elv ugyan az mindegyik termék esetében.
Akár csak a gyümölcsökön, ugyan úgy a gyógynövényeken is megtalálhatók baktériumok, és akár még penész maradvány is.

Nyilvánvalóan elenyésző az esetleges szennyeződések mértéke a teában található gyógynövényeken, szárított gyümölcsökön, és a teljesen egészséges emberekre nézve ártalmatlan.
Azonban az általános szennyeződéseken túl komolyabb kórokozók is lehetnek a felhasznált alapanyagokon, mint például a szalmonella.

Ezért ne készítsd el a teát forró vízzel!

A tea forró vízzel történő elkészítése nem csak a gyerekekre és betegekre nézve lehet veszélyes, hanem mindannyiunk számára.

Ugyanis, ha forró vízzel öntjük le a teafiltert, és nem várunk eleget, akkor az esetlegesen az alapanyagokon található kórokozók nem pusztulnak el maradéktalanul.
Ezért érdemes a teafiltert hosszabb ideig ázni hagyni, mert csak így garantálható a teljes biztonság.És ha még ez nem lenne elég, akkor arra is érdemes ügyleni, hogy a teát ne hagyjuk túl sokáig állni, mert ugyan a baktériumok elpusztulnak, viszont a spórák éppen ellenkezőleg, a meleg, nedves környezetben szaporodni kezdenek. Ráadásul csodálatosan terjednek a meleg vízben.

Tipp

Öntsük le a teafiltert az átlagnál melegebb vízzel, hagyjuk kihűlni olyan hőmérsékletre, amit még kellemesnek érünk, hogy megigyuk. Ez picivel tovább tarthat, de megéri a várakozást.

Plusz egy KREATÍV Tea főzési tipp mécsessel

Lapozz tovább és nézd meg!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat