18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Gyomorsav túltengés – Reflux – Nyitott gyomorszáj

Megosztás
Életmód

Szinte népbetegségnek számít, és úgy költözött be az életünkbe, mint egy nem várt vendég. Mi a reflux? Milyen tünetei vannak? Kezelés és megelőzés! Mik a tünetei, hogyan lehet felismerni?


Mik a tünetei, hogyan lehet felismerni?
Általában éjszaka indul el a munkája, amikor az emberi szervezet nyugalmi állapotba kerül, ekkor kezd el dolgozni. A gyomorsav a gyomorból elindul visszafelé, mint egy lift a nyelő cső irányába a garaton keresztül, a szájüregbe, ahol maró, savas, égő hatást kezdünk érezni. Nagyon kellemetlen érzést vált ki. A fekvő helyzet és a lehajolás befolyásolja a panaszok erősségét. Ezt csak kevesen tudják.
Fő tünete a gyomorégés, a mellkasban érzett égő fájdalom. Ennek oka a gyomor és nyelőcső közötti záróizom nem megfelelő működése, ezért a gyomorban található sav és az ételdarabok visszaáramlanak a nyelőcsőbe. Amennyiben a gyomorsav eljut, akár egészen a szájüregig, akkor hívjuk savas felböfögésnek.
Ezt úgy kell elképzelni, mint egy üveget, amelyet, ha meg döntünk, el kezd kifolyni belőle a tartalom. A reflux jelen pillanatban népbetegségnek számít nálunk is, akár csak világszerte.

Mitől alakul ki a reflux?

Sok embernél okozza az élelmiszerekben használt tartósítószerek hatása, és a stresszes élet.
Maga a gyomorégés nem betegség, inkább egy panasz, amely különféle betegségek kísérő tünete lehet.

Amennyiben rendszeresen előfordul. úgy valamilyen betegség áll a hátterében.
Hetente több alkalommal ismétlődik, a sav kimarhatja a nyelőcső nyálkahártyáját, mely nyelőcső gyulladáshoz vezet. Ebben az esetben érdemes szakorvoshoz fordulni, mert amennyiben ezt elmulasszuk, súlyosabb tünetek is megjelenhetnek, melyek visszafordíthatatlan következményekkel járhatnak.

A fent említett savtúltengésre az alábbi két termék használatát javaslom. Az aloe natúr gél fogyasztása az alapja minden termék használatának. Reggel 4 cent elfogyasztása és naponta 4 szem zöld tablettát vegyünk be és néhány hét elteltével már érezni is fogjuk a tünetek csökkenését.


Jó egészséget kívánok mindenkinek.
Sipos Péter

E-mail: 
egeszsegnagykovet.aloe@gmail.com
Forever egészségnagykövet


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat