18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Új és VESZÉLYES kullancs fajta! - Hyalomma

Megosztás
Egészség

Kutatók új kullancsfajt találtak Európa területén! A neve Hyalomma, és betegségeket terjeszt, ráadásul ez a trópusi állat az éghajlatváltozás miatt nálunk is elszaporodhat.


A Badenwürtenberg-ben található kutatóintézetben új kullancsfajt regisztráltak nagy mennyiségben, ami azért különleges, mert a Hyalomma kullancs csak trópusi éghajlaton fekvő országokban volt megtalálható, mint például Afrika, Ázsia, Dél-Európa.
Az éghajlatváltozás hatására azonban érdekes módon Németországban is felfedeztek egyedeket, ami azt bizonyítja, hogy már ezt az éghajlatot is képesek tolerálni. Ezért a kutatók felhívják a figyelmet, hogy a trópusi betegségekre és az azokat terjesztő állatfajokra most már különösen figyelni kell. 

A Hyalomma kullancs eddig főként a fa hulladékban telepedett meg, vadászó állatról van szó, amelynek mérete ötször akkora, mint az eddig ismert kullancsoké.
Ennek a trópusi állatnak a lábai csíkosak, és rendkívül gyorsan tud szaladni.
Ezen kívül fontos tudni, hogy áldozatát 100 méteres távolságon keresztül is képes követni!

Betegségek hordozója!

A Hohenheim intézet kutatói kimutatták a Rickettsia baktériumot az egyik vizsgált állatban!

Ez az a baktérium, ami kiválthatja a kullancs tífuszt, ami emberi bőrbetegségeket okoz, és lázhoz vezet.

Ezeken túl a Hyalomma kullancs a krími kongói láz közvetítőjeként is megnevezhető, ami pedig akár halált is okozhat. Ennek a kullancsnak a harapása gyakran vezethet belső vérzéshez.
Szerencsére Németországban még nem regisztráltak kongói lázban szenvedő beteget, ugyanakkor Törökországban és Spanyolországban már történtek halálesetek!

A kutatók azt feltételezik, hogy a Hyalomma kullancsok elpusztulnak a téli hidegben.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek