18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Új mosógépet szeretne? Erre figyeljen a vásárlásnál (X)

Megosztás
Otthon

A mosógépvásárlás nem egy egyszerű feladat, a választék széles, a konkurencia is nagy. Mi nem csak azt áruljuk el Önnek, hogyan válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet, de azt is, hogyan tud a vásárlásnál spórolni. Ismeri a kuplio.hu-t?


A mosógép kiválasztása

A megfelelő háztartási eszköz kiválasztása nagy fejtörést okozhat. Olyan korban élünk, amikor a cégek versengenek abban, hogy termékük megvásárlásával mennyit spórolhat a vásárló, illetve, hogy ki milyen kiegészítő funkciókat tud kínálni számukra. Nem képez kivételt a mosógép vásárlása sem, ami szerves része minden háztartásnak. Viszont tudja-e milyen szempontokat kell figyelembe venni vásárlás esetén? Mi tanácsot adunk Önnek, hogyan tájékozódjon az ajánlatok sokaságában.

Azok az idők, amikor még nagyanyáink a patakban mosták a fehérneműt, már réges-rég lejártak. A mosógép elengedhetetlen kelléke ma már minden háztartásnak, sőt mondhatjuk, hogy az alapfelszerelés része. Vásárlása esetén viszont semmit se bízzon a véletlenre, és kellő figyelmet szenteljen a kiválasztására. De akkor lássuk csak, hogyan is választhatja ki a megfelelőt.

A töltés

Mindjárt az elején, azt kell eldöntenünk, hogy hogyan szeretnék a mosógépet tölteni. Két választási lehetősége van: elöl - és felültöltős. A legkedveltebb fajta a kettő közül az elöltöltős. A legnagyobb előnyük kétségkívül a magas tölthetőség, továbbá a modellek széles választéka és végül, de nem utolsó sorban a nagyobb stabilitás. Abban az esetben, ha Ön kisebb méretű fürdőszobával rendelkezik, és nincs benne fölösleges hely, a felültöltős mosógép jobb választásnak tűnik. A felültöltős mosógép előnyeit az idősebbek is értékelik, akik már nehezebben mozognak, illetve előnyösebb akkor is, ha egy kíváncsi gyerkőc is van a családban.

A dob

A mosógép kiválasztása esetén mindenképp ügyeljen magára a dobra. Még akkor is, ha első ránézésre teljesen egyformának tűnnek, mert pont az ellenkezője az igaz. Főleg akkor lényeges, ha a fehérnemű mosására kerül sor. Figyeljen tehát a nyílások méretére, amelyek a vizet vezetik el, mert ebben az esetben minél kisebb, annál takarékosabb.

Egyik leggyakoribb szempont mosógépvásárlás esetén a mosógép kapacitása. Természetesen különbség, ha két, négy vagy esetleg hat főre mos, vagy csak a saját ruhái tisztántartására használja majd a mosógépet. Jusson eszébe, hogy a mosógép dobjának 80% - át töltse meg.

A mi tippünk: Van egy remek hírünk mindenkinek, aki szeret előnyösen vásárolni. Az új mosógép megvásárlása nem kell, hogy tönkretegye a családi költségvetést. Hogyan csinálja? Elég, ha ellátogat a Kuplio.hu portálra, és felhasználja a kínálatunkban található kedvezményeket, kedvezménykuponokat illetve kódokat. Használja fel például a Media Markt kupon vagy az Electronic-star kupon előnyeit, és vásároljon mosógépet, szárítógépet vagy más elektronikai cikket, TV-t, mobiltelefont sokkal előnyösebb áron.

Spóroljon energiát és pénzt egyszerre

A következő szempont, amit mindenképp figyelembe kell vennünk mosógépvásárlás esetén, az az energiafelhasználás, amiről az energetikai osztály ad nekünk tájékoztatást. A címkén megtalálja a besorolást „A”-tól „D” jelzésig ellátva. A leggyakrabban az „A” kategóriás termékeket és azok takarékos változatait engedélyezik, melyeket +-al jelölnek. Az energiatakarékosság és a pénzmegtakarítás mértéke is nő a +-ok számával, így a legtakarékosabb berendezéseket A+, A++, A+++ jelzésekkel látják el. Természetesen minden információt megtalál az adott termék címkéjén, a mi esetünkben a mosógépén. Egész biztos könnyedén eligazodik majd.

A mi tippünk: Biztosan mind egyetértünk abban, hogy a mosógépek nem tartoznak a legcsendesebb háztartási gépek közé. A választásnál ezért mindenképp fektessen nagy hangsúlyt erre az értékre is. A zajszintjük nagyjából a 49-66 dB intervallumba esik mosáskor, csavarásnál pedig 69-79 dB.

Speciális programok
A piacon található mosógépek választéka igazán széles, annak ellenére, hogy a legfőbb feladatuk a ruhák megtisztítása, sokan biztosan megörülnek a speciális funkcióinak. Közkedvelt a program allergiások számára, amelynek köszönhetően az összes baktérium megsemmisül a mosás során. Az anyukák biztosan megörülnek az „effektív folteltávolító” programnak, amely játszva eltávolítja a makacs szennyeződéseket mindenféle hozzáadott plusz hatóanyag nélkül. És a gyerekzár? A kisgyermekes családokban biztosan nagy hasznát veszik. A folyton elfoglaltak számára remek a késleltetett start, és a sportolók számára biztosan nagy előnyt jelent az impregnáló program. Az extra funkciók száma szinte végtelen, már csak választani kell. Tehát a mai mosógépek sokkal többre is képesek, mint szimplán a ruhák tisztítása.

Bármilyenek is legyenek az Ön által preferált szempontok, mindannyian egyetértünk abban, hogy nem kis befektetésről vagy szó, éppen ezért körültekintően kell megvizsgálnunk és mérlegelnünk minden alternatívát. Évekig kellene, hogy szolgáljon minket, tehát nem dönthetünk elhamarkodottan. Megeshet, hogy néhány hónapra megviselheti a családi költségvetést is, ezért mindenképpen készítsen egy kisebb felmérést. A háztartási gépekre vonatkozó kiárusítások soha nem válnak kárunkra.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek