18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezzel az 5 tulajdonsággal rendelkező emberek KÜLÖNÖSEN intelligensek

Megosztás
Női lélek

Te vajon mennyire vagy intelligens? Jellemző rád ez az 5 tulajdonság valamelyike?


Rengeteg időt és energiát fordítunk fiatal korunkban a tanulásra, és van, aki még felnőtt korában is.
De ez nem feltétlenül eredményezi az intelligenciát is.
Anomáliának gondolhatjuk, miszerint például a rendetlen emberek intelligensek lennének, pedig van benne valami.
Létezik egy mondás is, miszerint a „zsenik a káoszon is uralkodnak”.
Ez nem véletlen.
De ezen kívül van még pár jellemző, amivel az extrán intelligens emberek rendelkeznek.
Honnan tudhatom, hogy én vajon intelligens vagyok-e?

Ami a szívén a száján, és nem ritkán használ csúnya szavakat is. Ezt sokan arrogánsnak gondolhatják, pedig az extrán intelligens emberekre jellemző. Nyilván nem az alpári, utcai, kocsmai stílusra kell gondolni.

Rendetlen, a szó szoros értelmében, viszont a rábízott feladatokat tökéletesen elvégzi. Éppen azok az emberek lehetnek újítók, igazi felfedezők, kiváló ötletgazdák, akiknek például a munkahelyükön az asztalon irgalmatlan rendetlenséget találni. Ugyanakkor ezek az emberek hajlamosak arra is, hogy ötleteik abszolút a földtől elrugaszkodottak legyenek. Egy kis finomítással azonban remek ötletadókká válhatnak.

Későn megy aludni, úgy is mondhatjuk, hogy éjszakai bagoly típus. Érdekesség, hogy kutatások igazolják, miszerint a későn aludni járó emberek jó pozíciókat szereznek meg és az átlagnál jobban is keresnek.

Lustaság? Igen! Nehéz elinni, de a lusta emberek intelligensebbek az átlagnál. Legalábbis ezt állapította meg a Florida Gulf Coast Egyetem kutatása. Azok, akik nem szeretnek mindig valamit csinálni, nevezzük őket lustának, ebben a nagy semmittevésben inkább gondolkodnak. És éppen ez teszi őket intelligensebbé azoknál, akik kifejezetten aktívak.
Tehát legközelebb, ha valaki azt mondja, hogy lusta és rendetlen, éjszakai bagoly, akkor elég lesz majd a statisztikára pillantani és tudni fogod, hogy minden rendben van veled.

Figyelmen kívül hagyja az ébresztőórát… Az evolúció nem biztosította számunkra, hogy legyen, ami felébreszt bennünket. Ha figyelmen kívül hagyjuk a szabályt és úgy általában a szabályokat, különösen kora reggel, akkor az arra utal, hogy az átlagnál intelligensebbek vagyunk. Miért? Mert az agyunk képes felülírni egy szabályt, ami tulajdonképpen a szervezetre nézve káros lenne, hiszen természetes módon még aludnánk, mert szervezetünk ezt igényli. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat