18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Körömgomba, fertőzés a GÉL lakktól - Erre figyelj!

Megosztás
Egészség

Ma már gyorsan, és egyszerűen készthetünk akár otthon is GÉL körmöket. Nagyon népszerű, viszont fertőzést kaphatunk, ha nem vagyunk óvatosak! Erre figyelj!


Gél vagy akril körmök, UV lámpa, amitől a lakk gyorsan szárad és tartós lesz.
Amennyi előnye van a gél lakkoknak, legalább annyi negatívum is felsorakoztatható ellene.

Károsítja a körmöket a GÉl lakk?

Erre a kérdésre a válasz nem lehet egyértelmű nem, de az igen sem lenne helytálló, de a következőkkel érdemes tisztában lenni.

A gél lakkok szárításához használatos UV lámpa szárítja a körmöket.

Maga a gél lakk teljes fedése elzárja az oxigént a körmöktől, azért akár előfordulhat, hogy körmünk töredezni kezd majd gél lakk rendszeres használata mellett.

És nem utolsó sorban a fertőzésveszélyről is érdemes szót ejteni! Már a köröm előkészítésekor nagyon alaposan le kell fertőtleníteni a körmöket, és hagyni teljesen kiszáradni.
Amikor pedig a körömtől elválik a gél lakk, akkor ezt azonnal helyre érdemes állítani, különben a köröm és a gél lakk réteg közé baktériumok, szennyeződések kerülhetnek, ami körömgombát okozhat.


A törés helyén a résekbe a mikro baktériumok könnyen beférkőznek, mivel nem szellőzik kellően, így a baktériumok szaporodni kezdenek.
A körömgombát eltávolítani hónapokba telhet megfelelő kezeléssel is, mindemellett nagyon csúnya kinézetet kölcsönöz, és úgy néz ki, mintha nem ápolnánk körmeinket.

Allergia
Érdemes tudni, hogy még a gél lakkokra, műkörmökre is reagálhat szervezetünk allergiás tünetekkel. Ezek csípő, égő, viszkető érzés. Ezért érdemes előbb letesztelnünk, hogy nem vagyunk-e allergiásak a gél lakkokban és műköröm ragasztókban lévő összetevőkre. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat