18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mobiltelefon nyak – Tünetek és lehetőségek

Megosztás
Egészség

A hírhedt mobiltelefon nyak korunk új betegsége. Megmutatjuk a tüneteket és azt, mit lehet tenni a tünetek enyhítése érdekében. Neked vajon már vannak tüneteid? Magadra ismersz?


  • Mitől alakul ki a mobiltelefon nyak? 
  • Mik a mobiltelefon nyak tünetei? 
  • Mit lehet tenni a mobiltelefon nyak tüneteinek az enyhítéséért? 

Hogyan alakul ki a mobiltelefon nyak?

A mobiltelefon nyak tünetei mögött egy helytelen testtartás áll, miszerint a nyak előre fele hajtott, és sokaknál még az egyik irányba el is van ferdítve. A fej ~5 kg súlyú, és ha ez a teher nem egyenletesen oszlik el a nyakon és a nyaki csigolyákon, akkor az az egész gerincoszlopot megterheli. Amikor a fejünket megdöntjük, akkor a súly is nehezebb, és ezt kell a nyaki csigolyáknak és a gerincoszlopnak megtartania.
Érdekesség
A fej már 15 fokkal előre hajtva akár 13 kg súlyt is jelenthet a csigolyáknak terhelésként.
Minél tovább tartjuk fejünket természetellenes pozícióban, annál nehezebb lesz a fej a csigolyák számára. Mik a mobiltelefon nyak tünetei?
A mobiltelefon nyak tünetei gyorsan észlelhetők önmegfigyeléssel.

Amennyiben nyakfájdalmat észlelünk, esetleg már akkor, amikor éppen telefonálunk, akkor nyilvánvalóan az a természetellenes testtartásnak köszönhető, a csigolyák túlterheltek.

További fájdalom forrása lehet a hosszú ideig tartó telefonbeszélgetés, és ezzel egyidejűleg a hosszan tartó rossz testtartás és a fej túlsúlya. 

Ezek együttesen merev nyakhoz vezetnek.
Nem elrettentésként, de mindenképpen érdemes tudni róla, hogy a helytelen testtartás például telefonálás közben a hátizmokra is negatív hatással van, ez pedig hosszú távon akár porckorong sérvhez is vezethet. Mit lehet tenni? Hogyan lehet a mobiltelefon nyak kialakulását megelőzni?

Semmi esetre sem az a megoldási javaslat, hogy ne telefonáljunk. Csak ne úgy, ahogyan eddig tettük!

Millió lehetőségünk lenne, például a telefont kihangosítani, de ez nem minden alkalommal megoldható.

A füles használata az egyik leghatékonyabb, hiszen a telefont még csak közel sem kell tartanunk fejünkhöz.
Vannak még praktikus kiegészítők, mint a mobil állvány, mobil tartó, stb...

A következő tipp nem a mobiltelefon kiegészítők témájához kapcsolódik, de szerves része, hogy megelőzzük a merev nyakat, hátfájást, nyakfájást.
Naponta többször megtehetjük és ajánlott is, hogy nyakunkat, csuklyás izmunkat, vállunkat gyengéden, de mégis alaposan átmasszírozzuk körkörös mozdulatokkal. Ezt érdemes életvitelünk napi feladatává tenni.
De választhatjuk a ma már szintén nagyon népszerű masszázs szalonok szolgáltatásait is. A lényeg a rendszerességen van. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek