18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2018. Decemberi horoszkóp – Évzárás a hónap energiájának segítségével - Neked mit hoz a December?

Megosztás
Asztrológia

December a Karácsony hava, Székelynaptár szerint pedig az Álom hava. Egyik elnevezés szebb és szívet melengetőbb, mint a másik, de vajon a hónap energiái is ezt tükrözik majd?


Folytatódik a novemberi jó széria, de természetesen lesznek nehezebb napok a hónapban, ami tudatosságot igényel és a türelmünkre is szükség lesz. Azonban, ha nem görcsölünk rá az ünnepi készülődésre, tervezetten tesszük a dolgainkat és könnyedén, természetesen nem átadva az irányítást, akkor ez is egy sikeres hónap lehet.
Érdemes jelszavunknak választani, a tervszerűséget és a feladatok megosztását. Most mindenkinek több a szabadságigénye, ha a megszokott rutinnal igyekszünk megoldani a feladatokat, annak csak egyre nagyobb feszültség és káosz lehet a vége. A megszokások és a családi rutinok lelki szintről támadnak, ha nem változtatunk rajtuk, akkor nehezebbé válik, hogy szeretettel készüljünk az Ünnepekre és ne legyünk hónap végére hulla fáradtak, áldozatnak érezve magunkat

A hónap fontos feladata, hogy megtegyünk egy évzáró számvetést, elemzést és a tapasztalatok fényében alakítsunk a megszokott rutinon. December első napjainak érdekessége, hogy a tüzes, aktív és a halogató energiák összecsapnak. A hatás egyik megjelenése, ha nem tervezünk, túlzásokba esünk bizonyos elintézni valók bevállalásában, szétszórttá válhatunk, és egy őskáoszban találjuk magunkat, amitől majd szét robbanunk. Vagy megjelenhet úgy is, hogy gyűjtjük az elintézni valókat, toljuk magunk előtt a feladatokat, majd jön a sokk, ahogy fogynak a napok. Ezért is szükséges a tervezés, az sem baj, ha naptárba is beírjátok melyik nap mit kell megtenni, így nem fognak átcsapni a fejetek fölött a hullámok. Tehát kezdjétek a hónapot kis töltődéssel, tervezéssel, majd csak ezután lépjetek a tettek mezejére.
A hónap közepe felé már kimondottan kedvező hatások érkeznek, így segítő energiákat kapunk az ünnepek előtti felkészülésre. 


A hónap elején a Nyilas Újhold energiái segítenek abban, hogy a szükséges változásokat megtegyük a jövőbeni céljaink érdekében. Mivel ez főleg otthonunkat, érzelmi biztonságunkat érinti, ezért érdemes még Újhold előtt átgondolni, mi szokta felborítani az Ünnep nyugalmát. Mik azok a családi minták, amikben nem találjuk a határt. Aztán azt is érdemes átgondolni, hogy hogyan tudnánk ezen változtatni, hogyan tudnánk a feladatokat leosztani. Még Karácsony előtt lesz az év utolsó Teliholdja, ami segít a végső simításokban, segít abban mindenkit, hogy lelkileg szárnyalva, a szeretet fényében tündökölve adja át magát az év végi csodáknak.

Mindenképpen meg kell említenem, hogy a decemberi energiák személyes fejlődésünket is támogatják, tehát változatlanul biztatnék mindenkit önismeretének elmélyítésére, tanulásra és új témák tanulmányozására. Mivel ebben a hónapban a Nyilas jegy energiái több minőségben is képviselik magukat, ezért a hit/meggyőződések kérdése, a gondolati merevség felszabadítása is központi téma lesz.

Nézzük meg részletesebben az általános hatásokat.

Kezdjük a retrográd hatásokkal.

A Merkúr bolygó december 6-án megáll égi útján és 7-én elindul előre, ezzel megszűnik hátráltató hatása, látásunk kitisztul és logikailag is jobban működünk.
Az Uránusz bolygó egyedül marad hátrálásában. Az Uránuszról már megtanultuk, hogy csak jövő év elején fog haladásában irányt váltani és előre indulni. Ugyanígy tudjuk azt is, hogy tanításában saját szabadságunk lehetőségeit kell megtalálnunk, és változtatni az életünkön.

Ahogy már említettem, a hónapindító energiáit a Nyilas minősége adja, ami támogatja hitünk erősödését, vágyainkat, terveinket, lehet álmodozni, és életünkben minden lendületbe jöhet, ha hiszünk magunkban, elképzeléseinkben és reális célokban gondolkodunk.
Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a Nyilas jegyéhez tartozik a mértéktelenség is, ami akár költekezésben, akár a fejvesztett rohangálásban, vagy eszeveszett takarításban nyilvánulhat meg, ha nem kontrolláljuk.Erre is jó lesz a megtervezett feladatvégzés, egyfajta leírt kontroll lehet számotokra.

Folytassuk részletesen a hónap jelentősebb napjaival.

December 1-én hajnaltól érezhetjük a Vénusz bolygó és az Uránusz bolygó szembenállását. Ugyanezen a napon a Merkúr bolygó hátráló mozgásában visszalép a Skorpió jegyébe.
Az első hatás növeli belső feszültségünket, könnyen idegesítővé válhat környezetünk. Erre aztán ráerősíthet dél környékén a gondolkodásunkat befolyásoló energia, indokot találva a balhéra. Tudatosan úgy védhetitek ki a konfliktusokat, hogy egyfelől önként változtattok aznapi terveiteken, másfelől odafigyeltek gondolataitokra, nem hagyjátok elméteket a negativitás felé haladni. Összpontosítsatok a szép dolgokra, keressétek azt, amiért hálásak lehettek, ne annak adjatok energiát, ami bosszantó. Így aztán ezek az idegesítő hatások varázsütésre el is tűnnek.

December 2-án este a Vénusz bolygó átlép a Skorpió jegyébe.
A Skorpió jegye nagyon mély és szenvedélyes érzelmekkel tölti fel a Vénusz bolygó energiáit, ami azért nem a legkellemesebb környezet az égitest számára. Úgy érezhetjük, hogy borotva élen táncolunk, bármi kirobbanthatja a feszültséget Ilyenkor erősödik a féltékenységre, birtoklásra való hajlam. Ugyanakkor a jó oldala, hogy a szenvedélyes érzelmek is fokozottabban jelen lehetnek mindennapjainkban.

December 3-án feszültebb hatások működnek, amik könnyen okozhatnak hatalmi villongásokat, és komolyabb vitás helyzeteket, ami akár agresszív kitörésig is elmehet. Lehetőleg ma legyetek engedékenyebbek, keressétek a kompromisszumos megoldásokat és ne akarjátok akaratotokat mindenáron ráerőltetni másokra. Kihívásokkal találhatjátok magatokat szemben, de ne cselekedjetek gondolkodás nélkül. A közlekedésben is óvatosan, mert túlhevültségetekben balesetveszélyes helyzetbe lovalhatjátok magatokat. Legjobb, ha valamilyen módon kitomboljátok magatokat.

December 6-án könnyen lehet, hogy már ébredéskor azt érezzük semmihez sincs kedvünk, csalódottak vagyunk és legszívesebben téli álomba merülnénk. Se fizikailag se szellemileg nem vagyunk ilyenkor topon, így erre a napra ne tervezzetek komoly, tervezést igénylő feladatokat. Válasszátok egy kicsit a visszavonulást, olyan feladatokat, amiket egyedül kell elvégeznetek. Most rosszabbul viselhetitek a közös munkát, és az irányítást.

December 7-én a Merkúr bolygó elindul előre, így már tisztábban látunk ügyeinkben és a kommunikációs problémák is megszűnnek. Most már lehetne új dolgokba kezdeni, de egy társuló hatás miatt (Neptunusz-Mars együttállás) most ez még nem annyira jó ötlet, várjatok vele pár napot.
Energiaszintünket is változatlanul valahol nagyon mélyen találhatjuk, mostanra már mindkét energiát adó bolygót (Nap és Mars) az érzelmek fékezik. Így nehezebben mozdulunk, akár azt is érezhetjük, hogy nincs kedvünk semmihez. Próbáljátok azokat a dolgokat időzíteni erre a napra, amit szerettek csinálni, ez feltölti energiátokat is. Kimondottan kedvező a nap jótékonysági feladatokra.

Mindemellett ezen a napon 8 óra 22 perckor lesz Újhold A Nyilas jegyében,
ezzel egy újabb teremtő időszak kezdődik. Az Újhold energiájának köszönhetően, nagyon hatásosan tudjuk jövőnket formálni. Az időszak feladata, hogy változtassunk családi korlátozó hitrendszereinken, amik meggyőződésként dolgoznak bennünk felesleges lemondásokra késztetve.

December 13-án Luca napja lesz és a Merkúr bolygó is átlép a Nyilas jegyébe.
Luca napja nálunk félelemmel átitatott, a sötét erők élénküléséről szól, de más országokban a fény ünnepének tartják. Nekem ez utóbbi jobban tetszik, így én ezzel fogok azonosulni, de azért arról mindenképpen érdemes említést tenni, hogy ez a nap a varázslatokról szól, amikkel a bőséget és a szerelmet vonzhatjátok be az életetekbe. Tulajdonképpen a mai nap túlzásokra hajlamos energiája a varázslatokhoz mindenképpen támogatást nyújt, és szerencsét vonzhat be az életünkbe.

December 16-a és 17-e hajtóerőt ad terveink megvalósításához.
Ez a 2 nap és az utána következő pár nap hatásait a Szaturnusz és a Plútó tevékenysége irányítja. A sorsbolygó szeretne határokat szabni, kitartást adva, a Plútó azonban szenvedélyt felkorbácsoló energiájával megtalálta játszópajtásnak a Mars bolygó energiáját, ami épp érzelmektől van átitatva. A jó oldala ennek, hogy szívünk szerinti dolgokban nagyot haladhatunk. A rossz oldala, hogy megnövekedhet a manipuláció, kihasználás, taktikázás. Tehát óvatosan az olyan dolgokkal, ami túl szép hogy igaz legyen.

December 20-a egy kimondottan kedvező nap, ha valami új dologba fognátok, ha valamit változtatnátok, vagy ha egyszerűen kiszakadnátok kicsit a napi rutinból. Erre a napra nagytakarítást, komolyabb kitartást igénylő munkát ne tervezzetek, mert attól csak idegesek lesztek. Ugyanígy padlóra kerülhettek, ha túlzottan ragaszkodtok a megszokásokhoz vagy az eddig jól bevált módszerekhez.

December 21-én 23 óra 10 perckor a Nap a Bak jegyébe lép. Ugyanezen a napon, majdnem egyidőbena Nap jegyváltásával, lesz a Téli Napforduló is, így lehetőség nyílik ismét elvégezni a Lencsemágiát a téli időszak bőségéért, jólétéért.
A Bak jegyében járó Nap egyfelől hozza a visszahúzódás vágyát, ugyanakkor tudatosan ki kell jelölnünk határainkat, mert hajlamosak lehetünk túlzott terheket magunkra venni. Ennek a következménye pedig az lehet, hogy ízületeink, térdünk fájdalommal jelezhet a túlzásba vitt munkától. Kötelességtudatunk, kitartásunk viszont növekszik, így a ránk váró feladatoknak maradéktalanul eleget tudunk tenni.
A Nap folyamán kellemes hatások segítenek bennünket, amennyiben figyelünk gondolatainkra és a pozitív megvalósítás lebeg a szemünk előtt. A vásárlással óvatosan, mert könnyen túlköltekezhettek, amitől később lelkileg kerültök rossz állapotba.

December 22-én Telihold lesz a Rák jegyében, ezzel kezdetét veszi az elengedés időszaka. Év vége közeledtével igencsak hálásak lehetünk a lehetőségért, hiszen terheinket letéve léphetünk be az Újév kapuján. Hagyjátok az óévben mindazt, ami akadályozott eddig, hogy egyéniségként élhessetek, és elhiggyétek azt, hogy mindezt tehetitek fizikai és érzelmi biztonságot teremtve magatoknak.December 24-én leginkább lelki egyensúlyunkat befolyásoló hatás boríthatja fel a délután harmóniáját. Kérlek benneteket, hogy ne essetek túlzásokba, szépen osszátok fel a feladatokat egymás között, és akkor egy nagyon kellemes estét tölthettek szeretteitek körében. Szenteste varázsát nem a roskadozó asztal fogja megteremteni, hanem a szeretet amit egymás iránt érzünk.

December 25-én kicsit csalódottan indulhat a reggel, felerősödhet a szeretetlenség és a szegény én érzése. Gondoljatok arra, hogy a tegnap esti csodát bármikor megvalósíthatjátok, a szeretet és odafigyelés ott van bennetek, így a csoda is készen áll. Amennyiben nem fogadtatok szót, és mindent magatok megoldva, konfliktusba kerültetek, akkor ezt most engedjétek el, a mai napot még széppé tehetitek!

December 26-án, Karácsony másnapjára, ha vendégeket hívtok annak legyen valamilyen különleges módja, ne ti vállaljátok mindenki vendégül látását, hanem osszátok szét a feladatot, és akkor feledhetetlenné válik az együtt töltött idő.
Esti, családi programoknak kimondottan kedvez a nap.

December 31-re sokan terveznek �"évzáró bulit, így szintén felhívnám a figyelmeteket a nap energiáira. Az este nem túl kedvező a nagy bulikhoz, mértéktelen eszem-iszomokra, inkább egy csendes, kellemes hangulatú baráti együttlétre alkalmas. Főként a skorpiós és bakos energiák dolgoznak, amikre nem túlzottan jellemző a nagy vigasság, inkább a visszavonultság és magunkba tekintés. Viszont jók az energiák spirituális dolgokhoz, Újévi varázslatokhoz, amit belecsempészhettek az estébe. Aki mégis valamilyen italozós buliba vág bele, csak óvatosan, figyeljetek a mértékre, mert hajnal tájékán erősebben hat az alkohol és elég kellemetlen másnapotok lehet.


Mindenkinek csodás decembert és Boldog Ünnepeket kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Mi vár rád 2019-ben?


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat