18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Tünetek, melyek a D-vitamin hiánya miatt jelentkezhetnek – Megdöbbentő!

Megosztás
Életmód

Különösen a napfény szegény hónapokban jelentkezhetnek tünetek, melyeket nem értünk, viszont a D-vitamin hiánya okozza. Sokan a következőkre nem is gondolnának!


D-vitamin hiány okai
A kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a túl kevés napfény D-vitamin hiányt okozhat. Különösen az idősek és csecsemők vannak kitéve alacsony dózisú UV sugárzásnak. Ezért ők vannak leginkább veszélyben.
De bizonyos betegségek is okozhatnak D-vitamin hiányt: vese, vékonybél vagy a hasnyálmirigy betegségek mellékhatásaként.

Nagyon fontos lenne mindenki számára a D-vitamin esetleges hiányénak a diagnosztizálása, mert a D-vitamin hiánya befolyásolja a kalcium-szintet, és ennek eredményeként jut a test megfelelő ásványi anyagokhoz, melyek a csontok épségéért felelősek. Ezért lehetséges, hogy a tartósan alacsony D-vitamin pótlás csontritkuláshoz, súlyos esetben csont deformációhoz vezethet.D-vitamin hiány megelőzése
A napi 15 perces séták is növelhetik a D-vitamin termelést. Ha ez nem elég, a tabletták jöhetnek még szóba segítségként.
Amennyiben D-vitamin-hiányt észlelünk, úgy előbb ellenőriztessük le az értékeket a háziorvosunknál, még mielőtt önterápiát végeznénk. A D-vitamin szint vérteszt útján pontos adatokat mutat. 
Túladagolható!
D-vitamin esetében a helyes dózis nagyon fontos, ugyanis a D-vitamin túladagolása egészségügyi következményekkel is járhat.


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek