18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezt árulja el periódusod vérének színe egészségedről

Megosztás
Egészség

Minden hónapban megnehezíti életünket, viszont annál fontosabb egészségünk szempontjából. A „piros” napok sokat elárulnak egészségünkről. Ezért érdemes tisztában lenni vele, melyik színárnyalat, konzisztencia mit jelent. Piros, vörös, rózsaszín, barna, és sajnos a szürke szín is említésre kerül.


Vörös és csomós

A színe lehet egészen sötét vörös, textúrája pedig nagyon sűrű, pici vérrögök találhatók benne. Ez legyen egy RIASZT�" jel, mert valami a hormon háztartásunkban nincsen rendben. Méghozzá arra utal, hogy az ösztrogén szintünk nagyon magas, míg a progeszteronszintünk túl alacsony.
A legtöbb esetben ez rendkívül erős vérzéssel jár. Ennek lehet szervi oka, mint például a mióma, tubális gyulladás vagy polip. Azonnal forduljunk orvoshoz!

Piros és szürke

Igen, létezik ilyen is, ráadásul komoly betegségre utalhat!
Piros és szürkés árnyalatú lehet a menstruációs vér vénás betegség esetén. Ezen kívül párosulhat még hozzá viszketés, égő érzés, valamint rendkívül kellemetlen szag is. Szintén azonnal forduljunk orvoshoz!

Annak ellenére, hogy a menstruáció témája ma is tabu téma, nagyon fontos, hogy figyeljünk magunkra és testünk jelzéseire, és meggyőződjünk róla, hogy minden rendben van. Az éves nőgyógyászati szűrővizsgálat miden menstruáló nő számára szükséges lenne. 


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek