18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezt árulja el periódusod vérének színe egészségedről

Megosztás
Egészség

Minden hónapban megnehezíti életünket, viszont annál fontosabb egészségünk szempontjából. A „piros” napok sokat elárulnak egészségünkről. Ezért érdemes tisztában lenni vele, melyik színárnyalat, konzisztencia mit jelent. Piros, vörös, rózsaszín, barna, és sajnos a szürke szín is említésre kerül.


Sok nő számára az egyik legbosszantóbb dolog ez az időszak. Van, aki hasfájós, van, akinek még hányingere is van, és vannak, akik meg sem érzik, amikor periódusok kezdődik.
A menstruációs vér színe nem csak egészségünkről árulkodik, hanem hormon háztartásunkról is.


 

Milyen esetben érdemes azonnal orvoshoz fordulni?
Melyik szín és konzisztencia mit jelenthet?


Rózsaszín

Amennyiben a vér színe rózsaszín vagy rózsaszínes, akkor az jelezhet alacsony ösztrogénszintet, de ha ez a szín hosszútávon jelenik meg, akkor az oszteoporózis (csontritkulás) kialakulásának a veszélyére hívja fel a figyelmet.
Például rózsaszínű lehet vér színe alultápláltságtól, de akkor is előfordulhat ez, ha az úgynevezett PCO szindróma jelei mutatkoznak. Ebben az esetben érdemes haladéktalanul felkeresni nőgyógyász szakembert.

Vizes hatás

Még a nagyon híg, úgymond víz állagú menstruációs vér is árulkodó lehet. Ez mindenek mellett rossz étvággyal párosul, hasonló betegségekre utalhat, mint a rózsaszínű menstruációs vér. Érdemes még tudni, hogy a vérzés ebben az esetben nagyon gyenge is lehet. Szintén érdemes haladéktalanul felkeresni nőgyógyászunkat.

Barna szín

A barna szín megjelenés legtöbb esetben a periódus kezdetén és végén jelentkezik. A barnás szín annak tudható be, hogy a vér lassan folyik, miközben az oxigén hatására oxidálódik.
Barnás színnel találkozhatnak azok is, akik nem túl gyakran cserélik például a tampont vagy betétet. Ez azonban nem egészséges, mert a baktériumok hamar elszaporodhatnak.

Vörös és csomós

Lapozz tovább és olvasd el a többi lehetőséget is!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek