18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szezonális hajhullás – Mit jelent!

Megosztás
Szépség

Megijedünk, amikor hirtelen, minden ok nélkül egyre több hajszál marad a hajkefében. A hajhullásnak számos oka lehet, az egyik kevésbé ismert azonban a szezonális hajhullás. Mit jelent?


Különleges esetnek mondható a szezonális hajhullás, amiről csak kevesen tudnak.
A szezonális hajhullás természetes jelenség,
Különösen tavasszal és ősszel jelentkezik a fokozott hajhullás, amiről a tudósok úgy gondolják, hogy a fényviszonyok és hőmérsékletváltozás okozza.
Szerencsére ez a jelenség 3-4 hét alatt meg is szűnik, visszaáll az egyensúly.

Mi segíthet hajhullás esetén és a megelőzésben?

Fej masszírozása

A fejbőr masszírozása serkenti a hajhagymák aktivitását, ezért szárazon is és hajmosás közben is érdemes a fejbőrt alaposan átmasszírozni, akár naponta.
Érdekesség:

Te tudod honnan származik a sampon szó?

A „Champo” indiai szóból, ami masszázst jelent.


Helyes táplálkozás

Az étkezés során olyan vitaminom és fontos nyomelemek kerülnek a szervezetbe, melyek bekerülnek a vérbe, és így a hajhagymákat is tápanyaggal látják el. Hajhullás ellen kifejezetten ajánlott a spenót, diófélék és hüvelyesek fogyasztása.

Különleges hajápolás

A modern ápolószerek magas hatóanyag tartalommal bírnak, és valóban hatásosak. A hajpakolás, ápoló hajsamponok, vitaminban gazdag készítmények alkalmazása elengedhetetlen kiegészítője ma a haj ápolásának. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat