18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Vakbél – Nem olyan haszontalan, mint gondoljuk! - Vakbél és hátfájás összefüggése

Megosztás
Egészség

Régóta él a köztudatban, miszerint a vakbél haszontalan szerv, és csak problémákat okoz. Ez azonban nem így van! Nagyon is fontos szervünk! Ezért!


Van, akinek még megvan, de sokan vannak, akiknek már kivették.

Még a neve is azt sugallja, hogy lényegtelen szerv a vakbél, pedig nagyon fontos szerepet tölt be!

Ez a pici, mindösszesen 6-8 centiméter nagyságú szerv felelős az immunrendszerünkét, és még sok másért is, mindazonáltal pokoli fájdalmat tud okozni, ha begyullad, amennyiben pedig kizáródik, úgy életveszélyes állapotba is kerülhetünk.

Mit jelent a vakbél kizáródása?

A béltartalom a hasüregbe kerülhet, ami életveszélyes.

Új tanulmányok szerint a vakbél összefüggésbe hozható a Parkinson kórral.
Ez nem hangzik jól, de ennek az elhanyagolt szervnek nem csak negatív hatásai vannak a szervezetre, hanem fontos funkciókat tölt be.

A vakbél részt vesz az emésztésben
A vakbél pontosan a vastagbél végén helyezkedik el, ezért fontos részét képezi az emésztési folyamatnak, különösen a növényi rostok megemésztésében.
A rostban gazdag élelmiszereket sokkal nehezebb megemészteni, és ehhez segítségül a vakbélben termelődnek megfelelő baktériumok.

Vakbél és az immunrendszer
Éppen a fent leírt szerep miatt az immunrendszerre is kihatással van vakbelünk, hiszen emésztés nélkül létezni sem tudnánk.
Mindazonáltal, ha a vakbelet eltávolítják, még lehet teljes életet élni, a szervezet alkalmazkodik, és más szervek veszik át a vakbél főbb funkcióit.

Miért okozhat a vakbélgyulladás hátfájást?

Általánosságban kijelenthető, és ezt manuál terapeuták is igazolják, hogy egyre több esetben tapasztalnak hátfájás jelenséget, melyet bélrendszeri probléma okoz.

Nem csak a visceralis osteopathia terjedése óta vált ismertté a zsigeri és a parietális struktúrák közötti kapcsolat.
A vegetatív idegrendszer idegi rostjaiból származó szinergiák és a gerincvelői szintek közötti összekapcsolódás is lehetséges.
Igen, lehetséges, hogy a bélrendszer megbetegedése diszfunkcionális ízületi tüneteket produkálhat.

Egy másik ráutaló jel és magyarázat, miszerint a neurotranszmitterek, mint például a szerotonin vagy hasonló hormonok, például a noradrenalin, adrenalin vagy kortizol, amelyek a gyomor-bél traktusban (Gl-traktus) képződnek, helyi reakció váltanak ki, mely továbbítódik a gerincvelő irányába.

A kiegyensúlyozott étrend sokat segíthet elkerülni a szövevényesen is kialakulható problémákat.
Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek