18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezért jó, ha tartasz otthon babaolajat! – Mire használhatod és hogyan!

Megosztás
Otthon

Babaolaj nem csak a babáknak tehet jó szolgálatot. Van otthon babaolajunk? Érdemes lesz beszerezni! Hogyan használd!


Tényleg ennyi mindenre lehet jó a babaolaj?
Nem is gondolnánk mi mindre használható!
Eddig ezekre a lehetőségekre biztosan nem gondoltunk.

Sebtapasz ragasztó maradványának eltávolítására
Amikor a sebtapaszt eltávolítjuk bőrünkről, akkor bizony marad utána ragasztó, amit igen fájdalmas lehet eltávolítani, ha csak nem használunk babaolajat. Csodálatosan eltávolítja ugyanis a ragasztó maradékot a bőrről. Plusz a kiszáradt bőrt ápolja is egyben.

Fényesítésre
Nem gondoltuk volna ugye, hogy babaolajjal például csodaszép fényesre lehet polírozni a cipőket!
Pedig igen! Különösen jól alkalmazható a babaolaj cipőápolóként színes bőr vagy műbőr cipőkön, melyek esetében amúgy is színtelen cipőpasztára lett volna szükségünk.
Ugyan így hatékony lehet a babaolaj bútorok fényesítésére is. Tegyünk pár cseppet belőle puha rongyra és töröljük át vele a bútort.

Bedagadt ujjról levenni a gyűrűt
Erre a lehetőségre nem kell sokszor gondolnunk, de ha a baj megtörténik, akkor minden perc számít. Előfordult már velünk, hogy bevertük a kezünket, ujjaink pedig percek alatt hatalmasra dagadtak, miközben gyűrű volt rajta? Ezt az érzést senkinek nem kívánjuk. De segíthet ilyenkor, ha babaolajat öntönk ujjunkra, és ha elég gyorsak vagyunk, ujjunk még nem dagadt meg nagyon, akkor még le tudjuk húzni a gyűrűt róla. Később ugyanis csak a gyűrű levágás lehetősége marad.

Vízkő foltok eltávolítására
Ugyan a vízkövet eltávolítottuk, szinte maradéktalanul, de ha még mindig ott a sziluett, akkor érdemes babaolajos puha ronggyal áttörölni. Azon túl, hogy a vízkő sziluettje eltűnik, következő takarításig arról is gondoskodhatunk, hogy újabb vízkő ne rakódjon sem a zuhanykabin ajtajára, sem pedig a csempére.

Fontos!

Kádban ne alkalmazzuk, mert a kád felülete csúszós lesz, ami rendkívül veszélyes! 

Lapozz tovább és olvasd e, milyen területeken használhatod még a babaolajat!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek