18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Így manipulálnak a kutyák – Célzott vagy sem?

Megosztás
Nőikedvenc

Rád néz, és te elolvadsz… De vajon miért? Manipulálhatják a kutyák az embereket? Felhúzott szemöldök, tágra nyílt szemek, és mi bármit megteszünk…


Érdekes tanulmány látott napvilágot, miszerint a kutyák kifejezetten kommunikációs célokra használják „arckifejezésüket”. (Scientific Reports )
A kutyák valószínűleg szándékosan használják arckifejezéseiket.

Ezekből több variáció is létezik…

A portsmouthi egyetem biológusa ( Juliane Kaminski ) és csapata összesen 24 családi, különböző fajtájú kutyát vizsgált meg 4 különböző szituációban.
Egyszer az ember felé félig fordulva a nélkül, hogy megérintették volna, egyszer teljesen hátat fordítva a kutyának, és ezeket kombinálva azzal, hogy volt-e jutalomfalat az embernél vagy sem. 


A négylábú kedvencek arckifejezéseit minden esetben rögzítették.
Kiderült, hogy a kutyák szignifikánsan több arckifejezést is alkalmaztak, amikor célzott figyelmet kaptak. Tehát, amikor az ember tudatosan fordult hozzájuk.
Ebből a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a kutyák célzott arckifejezéseket alkalmaznak, és szándékosan vívják ki a kommunikációt.

Eddig arckifejezéseket csak a főemlősöknél figyeltek meg

Szakértők korábban azt feltételezték, hogy az állatok arckifejezése csak érzelmi állapotuk önkényes kifejeződése, és nem célzott kommunikációs kísérlet.
Eddig csak a főemlősöknél tapasztaltak ilyet, például az orángutánoknál, miszerint arckifejezéseket használnak emberi kommunikáció esetén, és annak befolyásolására.
A kutatók azonban hangsúlyozzák, hogy teljes bizonyossággal nem jelenthető ki, miszerint a kutyák valóban partnerként tekintenek az emberre, egyszerűen csak hozzá tartozik viselkedésükhöz az arckifejezések alkalmazása.

Akinek van kutyája, az azonban 100% bizonyossággal állítja, hogy kutyája igenis célzottan használja arckifejezéseit… És ez így van rendben… 

A legcukibb nézések! 

Kattints a képre, és megnyílik a galéria!Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat