18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért ne tárold a tojást a hűtőszekrény ajtajában!

Megosztás
Otthon

A tojásokat legtöbben a hűtőszekrény ajtajában tárolják, de ez nem helyes! Még akkor sem, ha a hűtőszekrényhez tervezett tojástartó oda való! Miért?


Előbb nézzük meg hogyan tárolják a tojásokat a szupermarketek polcain.
Hűtött pultban, aminek nincsen ajtaja. 

Ez nagyon fontos! 
Alább majd megértjük miért.

A legtöbben viszont abban a tárolóban tartják otthon a tojásokat, amit a hűtőszekrényhez kaptak, és kifejezetten a hűtőszekrény ajtajába való, speciális méretű.
Ezt a tárolót a legtöbben nem teszik be a hűtőszekrény polcára. Csak azok a tojások kerülnek a hűtőszekrény polcára, amit tojástartó kartonban tárolunk, mert az nem fér el az ajtóban.
Pedig ez lenne a helyes tárolás!
Miért?
A hűtőszekrény ajtaját gyakran nyitjuk ki, ami drasztikus hőingadozást eredményez, legalábbis a tojások számára.
Ezért azok könnyen megromolhatnak.
A legjobb, ha a tojásokat a hűtőszekrény középső polcrészén tároljuk, mert itt viszonylag egyenletes hőmérséklet biztosítható.
A tojás az egyik legkényesebb élelmiszer, és ezt nagyon sokan elbagatellizálják.
Természetesen a hőingadozás mértéke nagyban függ az ajtó kinyitásának mennyiségétől és attól is, hogy maga a hűtőszekrény hol található lakásunkban. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés