18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A kék szemű emberek nagyobb valószínűséggel lesznek alkoholisták, mint mások?

Megosztás
Egészség

Szeretjük például a borokat, söröket, gin-tonic-ot, koktélokat? És még a szemünk is kék? Akkor nagyobb eséllyel lehetünk alkoholisták, mint azok, akiknek nem kék a szemük?


Egy új tanulmány szerint, mely az American Journal of Medical Genetics jelentetett meg, genetikai profil alapján 1263 embert vizsgáltak meg egy kutatásban, és érdekes eredményre jutottak.
Azok az emberek, akiknek kék, zöld, zöldes kék vagy szürke, nagyobb valószínűséggel lehetnek alkoholisták, mint azok, akiknek sötétbarna szemük van.
Hogyan lehetséges ez?
Szemünk színe felelős lehet az alkoholizmushoz kapcsolható gének kialakulásához?
A Vermont Egyetem kutatói szerint igen!
Alvis Sulovari vezető kutató szerint:

Lenyűgöző az eredmény, amire bukkantak, miszerint a szem színe és az alkoholizmus összefüggése klinikai diagnózisok felállításához nagyon hasznos lehet. „

Hiszen ezzel bizonyítékot nyerhet, miszerint nem csak az életkörülmények okolhatók az alkoholfüggőségért, hanem a genetika is.
Komolyan kell venni! 

Tinik
Az alkoholizmust nem szabad alábecsülni, és minden korosztály esetében megjelenhet, sőt oly annyira, hogy mára az alkohol több tinit öl meg, mint bármilyen más függőség.
Tehát továbbra is fontos, hogy figyeljünk családtagjainkra és környezetünkre. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek