18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan lehet leginkább kiszúrni egy JÓ MUNKAVÁLLALÓVAL?

Megosztás
Pay

Többféleképpen is ki lehet szúrni egy jó munkavállalóval, nem tippet adunk, hanem azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik ilyen vagy hasonló helyzetbe kerültek. Mi a megoldás?


Maga az álláskeresés sem egyszerű és stresszmentes időszak. 


Azt nem mondhatni, hogy mindegy lenne -még van állásunk és úgy keresünk új állást magunknak vagy már nincsen munkahelyünk- hiszen nyilvánvalóan az a jobbik helyzet, amikor van munkahelyünk. Bár egyik sem egyszerű helyzet.

A kérdés az, mit lehet tenni, ha a végre elnyert állás, ahol esetleg jól is érezzük magunkat, mégsem fenékig tejfel. 

Már az interjún elhangzik (jobbik esetben) a bérezés témája próbaidő utánra vonatkozólag is!
Ezt vagy belefoglalja a munkáltató munkaszerződésünkbe, vagy nem. Ekkor nem szabad felületesnek és könnyelműnek lenni! Sokaknál nincsen a munkaszerződésben feltüntetve, milyen bér jár majd próbaidő után. Ez leginkább a kisebb cégek esetében fordul elő.
De van az a helyzet, amikor sokan nincsen alku pozícióban, ekkor bizony csak remélni lehet, hogy a munkáltató tartja magát a szóbeli vagy írásbeli egyezséghez, miszerint próbaidő lejárta után megemeli bérüket.
 
Kruciális eset, amikor túl vagyunk a próbaidőn, ez maga is elég sok idegeskedéssel jár, hiszen a munkavállaló szeretne teljesíteni, ám a munkáltató mondva csinált indokkal mégsem emeli meg a bért. Extra sokk!
Mit lehet ilyenkor tenni?
Azon túl, hogy leülünk főnökünkkel beszélni, nem sokat, ha ő mégis nemet mond.
Sakk-matt! Szokták mondani.
Rengeteg szituáció létezik, de vegyük alapul az ideális környezetet, amikor a viszony még nem romlott meg teljesen, hiszen minden munkaadó tud okot keresni, miért nem emeli meg a próbaidős bért.

1. lehetőség, miszerint szabunk egy új határidőt, amikor ismét leülhetünk főnökünkkel a bérezés témájáról beszélni. 

2. lehetőség, amikor „kisírjuk” magunknak a béremelést, és hangot adunk elégedetlenségünknek. Ennek több buktatója is lehet személyzeti tanácsadók szerint. Mégpedig az, hogy főnökünk, mivel nincsen felkészülve arra, hogy mi felmondunk, megadja ugyan a béremelést, de egyben el is kezd helyettünk egy olcsóbb munkaerőt keresni. Tehát könnyen abban a macska-egér játszmában találhatjuk magunkat, hogy bizony résen kell lennünk, mikor talál valakit, aki olcsóbb, mint mi. Ezt senki nem szeretné, még akkor sem, ha jogos jussáért száll síkra főnökével.

3. lehetőség, és ez egyben a második pont következménye lehet, hogy nem lesz más lehetőségünk, mint újra állást keresni magunknak, azonban már rutinosabban, minden részletre kitérően.
Elmondható-e egy interjún, miért keresünk állást?
Ebben az esetben teljes nyugalommal lehetünk őszinték egy interjún, mert habár a mi helyzetünket nem oldja meg, de tudjunk róla, nagyon sokan járnak hasonló cipőben, mint mi.
Van, aki erőt vesz magán, és újra keresésbe fog...
Van, aki megbékél vagy tudomásul veszi, habár a tüske mindig ott lesz benne. Ez egyébként hosszú távon semmi jót nem szokott eredményezni.
Ezeknek az embereknek azt hallgatnia, hogy „ma nem létezik normális, jó munkaerő”, több, mint …..

Körülötted járt valaki hasonló képen? Ő hogyan oldotta meg a helyzetet?


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat