18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2018. októberi horoszkóp – Az otthon harmóniája felszabadultan

Megosztás
Asztrológia

Már a megelőző hónapokban elkezdtük a változtatásokat, a rendrakást, ami otthonunkat érintette, ha jól dolgoztunk, akkor most feljebb léphetünk egy szinttel. Októberben tovább erősödik a család, otthon, párkapcsolat szerepe, mindez az érzelmi biztonság megteremtésével fűszerezve.


Fontossá válnak a közösen végzett munkák, amit lezárásként mindig érdemes egy kis ünnepléssel megkoronázni. Ismeritek a mondást: „Sok kéz, hamar kész”, és ha végeztek, akkor jöhet a mulatság. A munka, szórakozás és az érzelmi biztonság egyensúlyának megteremtése lesz tehát a cél, amivel a szürke hétköznapokat a szeretet fényével tehetitek ragyogóbbá.
Bár az ősz már a visszahúzódásról, a befelé figyelésről, megpihenésről szól, a hónap energiái mégis a külvilág felé terelgetnek bennünket. Nem a begubózás, otthon ülés időszaka van, hanem a közös családi programok, vendégeskedések ideje. Lehetőség nyílik arra, hogy ezzel a hozzáállással kapcsolatainkat is frissítsük, javítsuk, és új színt vigyünk bele. Ezt azonban akadályozhatják a hónap skorpiós energiái, amik félelmeket gerjeszthetnek bennünk és akadályozhatják érzelmi biztonságunkat is, ha nem vagyunk résen. Nyíljatok meg a szeretet előtt, és ti magatok is áramoltassátok a szeretetet mások felé. Magatokról se feledkezzetek meg, figyeljetek lelketek jelzésére!Hallgassatok jobban a megérzéseitekre, bevillanó ötleteitekre, hiszen lelketek gondolataitokon keresztül üzen most. Arra is figyeljetek, hogy saját szabadságvágyatokat ne nyomjátok el, egyfajta egyensúlyt kell teremteni a mindennapi munka, szolgálat és az egyéni céljaitok között.

Nézzük meg kicsit részletesebben az általános hatásokat, kezdve a retrográd hatásokkal.
Régi hátrálónak számít a Plútó bolygó, ami április vége óta hátrál, de már október 4-én irányt vált és elindul előre égi útján Így már csak pár napig kell kibírnunk szembesítő hatását.
Szintén a hátrálók régi csapatához tartozik a Neptunusz bolygó, ami június 23. óta hátrál és ez még így is marad ebben a hónapban. 

Változatlanul érezhetjük, hogy minden kissé zavaros, és egyre erősebb nyomást kaphatunk, ha áldozati hitrendszerek dolgoznak bennünk. 

A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció. Most megérzéseinkre hallgatva sokat változtathatunk a tudattalanban dolgozó lemondásra buzdító meggyőződéseinken.

A Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, augusztus 11-től hátrál és ez jövő év január elejéig így is marad. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre. 

A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. 

Újként csatlakozik a csapathoz a Vénusz bolygó, ami október 3-án fog megállni, majd kis hezitálás után október 8-án kezd hátráló mozgásba. A bolygó analógiái közé tartoznak a kapcsolatok, az anyagiak és a harmónia ügye, tehát ezen területeken igyekszik feltárni a függőségeinket, korlátozó ragaszkodásainkat.

A Hónap kezdőenergiáinak pozitív megnyilvánulását a Mérleg jegyében álló Merkúr, és az Ikrek jegyében járó Hold adja, amely segít abban, hogy diplomatikus formában adjunk hangot elgondolásainknak. Ez a hatás támogat bennünket, hogy bátran kommunikáljunk érzelmeinkről, érzelmi igényeinkről. 


Az ellenoldalt a Skorpió jegyében álló Vénusz, és Jupiter bolygó képviseli, ami mindezt megakadályozhatja, hallgatásra buzdíthat bennünket. Ennek oka lehet azon meggyőződések, amik tanult mintákon alapulnak. Ilyen pl. amikor a békesség kedvéért inkább hallgatunk, mert nem bízunk abban, hogy akkor is szerethetőek vagyunk, ha kinyilvánítjuk véleményünket. A valódi egyensúlyt és harmóniát akkor tudjuk megteremteni, ha elfogadással és szeretettel fordulunk egymás felé.

Kapcsolatainkat e hónaptól kezdődően jelentősen befolyásolja a Skorpió jegyében járó Vénusz bolygó, ami október elején irányt vált. Ezért a hallgatás nem jó megoldás, hiszen egyre nagyobb feszültséget gerjeszthet, ami a rendeződés, harmónia teremtés helyett inkább a kapcsolatok szétrobbanásához vezethet. Egyfajta kapcsolati megtisztulás indul el most, minek célja, hogy az új évbe már ne vigyünk magunkkal felesleges terheket.


Nézzük meg ezután részletesen a hónap lehetőségei:

Október 3-án kezdődik és kb 1 hétig tart az a hatás, ami újabb kihívásokat állít elénk. Nehezen találjuk a békés megoldásokat, egyfelől próbálunk alkalmazkodni, másfelől viszont irányítani is szeretnénk, minek következtében belső feszültségünk külső konfliktusokban nyilvánulhat meg. A Plútós hatásnak köszönhetően fókuszunkat nehezebben irányítjuk a jó dolgokra, gondolataink könnyen kalandoznak negatív irányba. A Mérleg jegynek fontos a külsőség, ami hamis értékrendet alakíthat ki az emberben, és ehhez hozzáadva a plútós szenvedélyt, hatalomhoz való vonzódást, elég nagy belső/külső konfliktus forrása lehet. A tanulnivaló, hogy elfogadjátok, ti magatok vagytok értékesek, amihez nincs szükségetek csillogó külsőségekre.

Október 4-én a Plútó bolygó irányt vált és elindul előre.

Október 8-án a Skorpió jegyében járó Vénusz bolygó irányt vált, hátráló mozgásba kezd. Egyfajta vízválasztó lehet a Vénusz bolygó irányváltása. Együtt, egyenrangú társként eredményesen változtathatunk, de csak akkor, ha közös utunk nem érkezett el egy olyan útelágazáshoz, ahol elválhatnak útjaink. Már jó ideje tudatosan azon dolgozunk, hogy fejlődésünk magasabb szintjére lépjünk, amiben most oda jutottunk, hogy a kapcsolatainkat is át kell gondolnunk. Megegyezik lelki igényünk szerinti út vagy vágyaink más irányba vezérelnek bennünket? Most nincs itt az ideje a halogatásnak, a probléma szőnyeg alá söprésének, mert ezzel csak elodázhatjátok a döntést, de a feszültség ettől még tovább növekedhet.

Október 9-én Újhold lesz a Mérleg jegyében. Ezzel elindul a teremtő időszak, melynek feladata az lesz, hogy saját határaink felállításával egyensúlyt teremtsünk életünkben. Ehhez belső egyensúlyunk megteremtésével is foglalkoznunk kell, főleg a bennünk lévő férfi-női energiák kiegyensúlyozásával.

Október 10-én a Skorpió jegyébe lép a Merkúr bolygó. A bolygó jegyváltása szenvedélyes érzelmekkel tölti fel gondolatainkat. Ügyelnünk kell arra, hogy ne csináljunk a bolhából elefántot, mert most képesek vagyunk túlgondolni a dolgokat. 

Egy este kezdődő hatásnak köszönhetően túlfeszülhet idegrendszerünk, ami egyfelől robbanékonyságban, vitatkozásban nyilvánulhat meg, másfelől viszont könnyen keveredhetünk balesetveszélyes helyzetekbe is hirtelenségünknek köszönhetően. Szintén megfigyelhetjük, hogy a logikus gondolkodás és bevillanó ötletek között nem nagyon találjuk az összhangot, ennek is köszönhetően érezhetjük egyre feszültebbnek magunkat. 

Lapozz tovább a TÖB BI NAPHOZ!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat